Koyları ile Meşhur Avşa Adası Otelleri Seni Bekliyor

Koyları ile Meşhur Avşa Adası Otelleri Seni Bekliyor
Koyları ile Meşhur Avşa Adası Otelleri Seni Bekliyor

Avşa Adası’nın ve denize sıfır Avşa adası otellerinin bu denli ilgi görmesinin altında yatan en önemli nedenler temizlik ve koylarının güzelliğidir. Eğlence hayatı ile de meşhur Avşa adası otellerinde denize sıfır tatil keyfi bu yaz sizleri bekliyor.

Avşa Adasıkoy sayısı ve niteliği bakımından sadece Türkiye’nin değil dünyanın birçok yeri ile kıyaslanamayacak doğallık ve güzellik sunuyor. Adada aktif olarak kullanılabilen ve ziyaret edilebilen onlarca doğal koy bulunuyor. Başta İstanbul olmak üzere yoğun iş temposu ve şehrin gürültüsünden kurtularak huzurlu bir tatil arayanlar için bu koyla bulunmaz bir nimet oluyor. Avşa Adası koylarındakiAvşa adası pansiyonlarıdoğal güzelliğinin yanı sıra birçok spor aktivitesine ev sahipliği yapabilecek özellikleri bünyesinde bulunduruyor.Avşa adası apartseçenekleri ile de konaklama ihtiyaçlarınızın hepsini karşılıyor.

Avşa Adasında Bulunan Koylar

Avşa Adası’nda doğal güzellikleri ile büyük ilgi toplayan fiziki anlamda çeşitlik büyüklükte çok sayıda doğal koy çeşidi bulunuyor.Avşa Adası’nda yer alan koylarise;

Yiğitler Köyü Koyu,Kumtur Koyu,Çınar Koyu,Altınkum Koyu,Tavşanlı Koyu,Karadut Koyu,İncirli Koyu,Beyazsaray Koyu,Ali Baba Koyu,Mavikoy,Marmara Burnu Koyu,Atanaş Koyu,Kadınlar Plajı Koyu,İncir Koyu,Çilek Koyu

Avşa Adası koylarının çok büyük bir bölümü aktif bir şekilde kullanırken adada toplam 25 adet koy ve plaj bulunuyor.

Çınar Koyu

Çınar KoyuAvşa Adası’nın en popüler ve doğallığını en çok koruyan koyları arasında yer alıyor. Özellikle bu koyda son derece temiz bir deniz ve mükemmel bir plajı kumu bulunuyor. Bu sebeple koy tatilcilerin en çok tercih ettikleri koylar arasında yer alıyor.

Tavşanlı Koyu

Tavşanlı koyu Avşa Adasının diğer bir popüler koyları arasında yer alıyor. Bu koya tavşanlı koy denilmesi koya gidilen yollarda bir sürü tavanın görülmesinden kaynaklanıyor. Son yıllarda Tavşanlı Koy Avşa Adası’nın en popüler koylarından biri haline geldiği görülüyor.

Yiğitler Koyu

Avşa Adası merkeze en yakın kol olarak dikkat çeken Yiğitler Koyu, merkeze araçla 5 dakika mesafede bulunan Yiğitler Köyü’nde bulunuyor. Son derece temiz, bakımlı ve güzel bir koy olan Yiğitler Koyu için en önemli uyarı ise suyun bir anda derinleşmesi oluyor.

Altınkum Plajı Koyu

Altınkum plajı koyuadanın meşhur Şahin Tepesi’nin bulunduğu koy olarak dikkat çekiyor. Bu koy isminden de anlaşılabileceği gibi altın sarısı kum rengiyle büyük bir ilgi görüyor. Avşa merkeze araçlarla 15 dakika uzaklıkta olan koy özellikle çocukluk ailelerin tercihim oluyor.

Sizde Avşa adası ile ilgili detaylı bilgi almak için www.avsavip.com sitesinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.