Sayı neden fırladı..?

Sayı neden fırladı..?
Sayı neden fırladı..?

Türkiye’de korona vakalarında sayılar düşerken tam aksine Gaziantep’te sayı arttıkça artıyor. Bu artışın nedeni olarak birçok madde var ama hangisine elini atsan altından yine umursamazlık çıkıyor. Önceki gün yaptığı toplantıda Gaziantep’te yazılan ceza sayılarına değinen Gaziantep Valisi Davut Gül, “Türkiye’deki yazılan ceza miktarının yüzde 30’u Gaziantep’te yazılıyor. Burada amaç insanları cezalandırmak değil, onları uyarmak ve konunun ciddiyetinin farkına varmalarını sağlamak. Yani caydırıcı bir nitelik olduğunu düşünüyorum” dedi.
Ama verilerde gösteriyor ki ne cezalar nede uyarılar özellikle Gaziantep’te yaşayanların pekte gözünü korkutmuyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının ardından sokaklara dökülen Gaziantep halkının sayıları arttırmadaki rolü çok yüksek. Çünkü şehir giriş çıkışlarındaki yasaklamalar Şanlıurfa, Adana, Kahramanmaraş gibi yakın illerimizde kalkarken Gaziantep’te yasak devam ediyor.
Vaka sayısının artmasını engellemek ve eski günlere dönmek için Gaziantep’te yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğu elini taşın altına koymuyor. Ne Vali’nin uyarısı, ne polisin, zabıtanın cezası nede koronaya yakalanan hastalardan alınması gereken ibret görüntüleri bez Gazianteplileri çokta etkilemiş gibi görünmüyor. Ben bu tespiti kafamdan yapmıyorum, vaka sayıları ve verilerin son durumuna göre ortaya çıkan tabloyu dile getiriyorum.
Biz böyle giderse normalleşme sürecinde yer alanen son il olmaya adayız. Eğer şapkamızı önümüze alıp iyi düşünüp hareket etmezsek normalleşmeyi zor şartlarda görürüz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.