ÇANAKKALE ZAFERİ 104. YIL

ÇANAKKALE ZAFERİ 104. YIL
ÇANAKKALE ZAFERİ 104. YIL

Birinci Dünya Savaşı'nın en kritik aşamalarından biri olan Çanakkale Savaşı ve Türk milletinin binlerce şehit vererek elde ettiği zafer, milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştirmiştir.Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan, kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azim mücadelesidir.

Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Çanakkale'de başarıya ulaşan kolektif ruh göstermiştir ki; dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur. Çanakkale Savaşı'nda Türk Milleti'nin çelikleşmiş bir iman ile yüksek vatan sevgisi ve bağımsızlık isteği doğrultusunda verdiği bu emsalsiz mücadele; Türk'ün vatanının bütünlüğü için gerektiğinde neleri göze alabileceğinin en önemli ispatıdır.

İnsan olmanın, vicdan sahibi olmanın, vatan sevgisinin zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordumuz tüm dünyaya Çanakkale'den göstermiştir. Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik yalnız Gelibolu'da değil tüm dünya uluslarının gönlünde de abideleşmiştir.

Milletimiz, tarihin zorlu sınavlarından geçerekbugünlere ulaşmıştır. Hiçbir etnik köken ayrımı olmaksızın millet olarak, imkânsızlıklar içindeyken bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi bugün de işte bu ruhtur, bu inançtır. Bu yüzden Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün de en güçlü ilham kaynaklarından biri olmaya devam edecektir. Bugünkü varlığımızı ve bağımsızlığımızı, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda yurdunu savunmak için şehit olanlara borçluyuz.

Kavganın en haklısını veren ve kimsenin toprağında gözü olmayan bir Millet olarak; bir kez daha tüm dünya milletlerine "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" diyor,
Zaferin 104.yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi saygı ve fedakâr milletimizi minnet, ve şükranla bir kez daha anıyoruz.

Yusuf ÇELEBİ

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.