Rakibimiz Başakşehir Ülkemizin gururu

Rakibimiz Başakşehir Ülkemizin gururu
Süper Lig’de bu hafta Gaziantep Futbol Kulübü’nün rakibi olacak olan Medipol Başakşehir, Avrupa’da aldığı sonuçlarla ülkemizin gururu oldu. UEFA Avrupa Ligi'nde son 16’ya ismini yazdıran Başakşehir, Okan Buruk yönetiminde tarihi bir başarının altına imza attı.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Medipol Başakşehir, Portekiz temsilcisi Sporting'i 4-1 mağlup ederek son 16'ya kaldı. Temsilcimiz aldığı bu galibiyetle de ülke puanına katkıda bulundu.
Bu sezon Avrupa kupalarında başarı gösteremeyen Türk ekipleri ülke puanına beklenen katkıyı yapamamıştı. Avrupa'daki son temsilcimiz Medipol Başakşehir ise 3-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında rakibini 4-1 mağlup ederek kupada bir üst tura yükseldi. Böylece Boz Baykuşlar ülke puanına bir galibiyetle katkıda bulundu.
Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında uzatmaya giden mücadeleyi 4-1 kazandı ve tur atladı. İlk maçta Sporting CF karşısında 3-1 kaybeden Başakşehir böylece uzun zaman sonra yaşanan kritik bir başarıya imza attı.
Neuchatel Xamax'tan sonra bir ilk
Galatasaray'ın 1988-89 sezonunda ilk maçta 3-0 kaybettiği Neuchatel Xamax karşısında rövanş maçını 5-0 kazanmış tur atlamıştı. Başakşehir bu tarihten sonra ilk maçı deplasmanda en az iki farklı kaybedip tur atlayan ilk temsilcimiz oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.