Gaziantepliler ne cezayı, nede Vali’yi dinlemiyorlar

Gaziantepliler ne cezayı, nede Vali’yi dinlemiyorlar
Gaziantep’te vaka sayısının artmasında vatandaşın kurallara uymaması ön planda olunca Gaziantep’te Koronavirüsün ne zaman biteceği merak ediliyor.

Vaka sayısının her geçen gün artış gözlendiği yerlerin ilk sırasında yer alan Gaziantep'te uyarı ve cezalar işe yaramıyor. Vali Davut Gül’ün uyarılarına rağmen vatandaşların kurallara pek uymadığı görülüyor. Gerek yaş ihlali, gerek sokağa çıkma yasağı, gerekse sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı için Türkiye genelinde kesilen cezaların yarısının Gaziantep'te yazıldığı ortaya çıktı.
Hergün sosyal medya hesabından uyarılarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, son paylaşımında bunu açıkladı. Vali Gül, "Türkiye’de toplam yazılan cezanın yarısını Gaziantepte yazdık! Sizlere büyük iş düşüyor; bu paraları öderken çok büyük sıkıntı çekeceksiniz,lütfen çevremizdeki insanları uyaralım..." diye yazdı.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün de yalnızca 9-10 Mayıs günlerinde tam 7 bin 874 kişiye ceza yazdığı ortaya çıktı.
Gaziantep Valisi Davut Gül ise sosyal medya hesabından, “Gaziantep’te sosyal mesafeyi ihlal ve sokağa çıkma yasağına uymamamaktan 2492 kişiye 3150’şer TL cezai işlem yapıldı. Bu mesele polisiye bir mesele değildir! Herkesin polisi kendisidir, lütfen şikayet ettiğimiz davranışları kendimiz yapmayalım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.