Gaziantep Şehir Hastanesinin yokluğu koronavirüsle mücadeleyi felç ediyor

Gaziantep Şehir Hastanesinin yokluğu koronavirüsle mücadeleyi felç ediyor
Vakalar için kent genelinde faaliyet gösteren kamu-özel hastanelerin önemli bölümünde yer bulabilmek bugün itibariyle neredeyse imkansız hale geldi. Temeli uzun bir süre önce atılan Gaziantep Şehir Hastanesi bugün tamamlanmış olsaydı Gaziantep’te koronavirüsle mücadelede sağlık alt yapısı daha kuvvetli olacaktı.

Koronavirüsle mücadele sürecinde sağlıkta alt yapıda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Ölümcül virüse yakalanan hastalar için kamu hastanelerinde neredeyse yer kalmadı. Yapımı bir süre önce tamamlanan Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nin yüzde 75’i koronavirüs hastalarına ayrılırken, hastaneye neredeyse normal hastalar kabul edilmiyor. Hastanenin başarılı yönetimi krizle mücadeleyi en üst seviyede sürdürüyor.

ABDULKADİR YÜKSEL DEVLET HASTANESİ HİZMETE GİRMESEYDİ

Yapımı kısa sürede tamamlanan Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ne halen eksiklikler var. Dere yatağına yapılmasıyla tepkilerin odağında olan hastane bugün hizmet vermemiş olsaydı, koronavirüsle mücadele eden hastaların önemli bölümü evlerinde izole edilecekti. Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi diğer kamu hastanelerine oranla tam kapasite ile koronavirüs hastalarına hizmet veriyor. Yoğun bakım ünitesini iki katına çıkartan hastane yönetimi ve sağlık görevlileri zor bir süreci özverili çalışmayla atlatmaya çalışıyor. Diğer yandan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi, 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde de ağırlıklı hasta profili koronavirüs vakalarından oluşuyor. Aynı şekilde bu hastanelerde de sağlık çalışanların yoğun şekilde koronavirüs vakası hastaları iyileştirmek için mücadele veriyor.

ŞEHİR HASTANESİ TAMAMLANMIŞ OLSAYDI

Koronavirüsle mücadele sürecinde sağlık alanında Gaziantep önemli bir sınav verdi. Fakat temeli uzun bir süre önce atılan Gaziantep Şehir Hastanesi henüz tamamlanmış değil. Yaklaşık 638 bin metrekare kapalı alana sahip olacak komplekste, hasta mahremiyetinin ön planda tutulduğu, yüksek konfora sahip, içinde tuvalet ve banyosu bulunan 826 tek kişilik, 363 çift kişilik oda bulunacak. Ayrıca hastanede 62 ameliyathane, 277 yataklı yoğun bakım ünitesi, 30 yataklı diyaliz merkezi, 501 poliklinik yer alacak ve 4 bin 245 araçlık otopark yapılacak. Şayet hastane projesi bugün tamamlanmış olsaydı Gaziantep’te koronavirüsle mücadelede sağlık alt yapısı daha kuvvetli olacaktı. Vakalar için kent genelinde faaliyet gösteren kamu-özel hastanelerin önemli bölümünde yer bulabilmek bugün itibariyle neredeyse imkansız hale geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.