Bişektomi Nasıl Yapılır? Holywood Yanağı Nedir?

Bişektomi Nasıl Yapılır? Holywood Yanağı Nedir?
Bişektomi, basit olarak elmacık kemiğinin daha ön planda olduğu ince ve uzun bir yüz yapısına sahip olmak için estetik cerrahi alanında sıklıkla başvurulan bir uygulama olarak bilinmektedir.

Son günlerde televizyonda gördüğümüz her 3 ünlü simadan en az 2’sinin bişektomi veya uygulamasına dahil olduğunu biliyor muydunuz? Veya bişektomi uygulaması ile Holywood yanağının birbirinden tamamen farklı iki kavram olduğundan haberdar mıydınız?

Günümüz dünyasında kadın erkek demeden etkileyici bir yüz ifadesine ve akılda kalıcı elmacık kemiklerine sahip olmak isteyen bireylerin tamamı çeşitli estetik operasyonlarına dahil olmaktadır. Bu açıdan, estetik teknolojisi ne kadar gelişirse gelişsin her geçen gün yepyeni bir teknoloji öncülüğünde yepyeni bir işlem piyasaya sürüldüğü için insanların ilgisi de doğal olarak bu yönde toplanıyor. Ekranların sevilen yüzü olan Hande Erçel başta olmak üzere birçok ünlü kadın ve erkek oyuncu, bişektomi ameliyatı sayesinde daha belirgin yüz hattına sahip oluyor. Ayrıca, ameliyat sonrası yüz çevresinde meydana gelen değişim karşısında şaşkınlığa uğramamanız işten bile değil. Tamamen farklı diyebileceğimiz iki insanın ortaya çıkış süreci birkaç ayı bulmuyor.

Bişektomi Nedir?

Bişektomi, basit olarak elmacık kemiğinin daha ön planda olduğu ince ve uzun bir yüz yapısına sahip olmak için estetik cerrahi alanında sıklıkla başvurulan bir uygulama olarak bilinmektedir. Bişektomi ameliyatı sayesinde her gün binlerce kişi eskiye nazaran daha farklı bir yüz ifadesi ve yüz hattına sahip olabiliyor. Hatta, oldukça kolay olan bu operasyonun akabinde aynı gün taburcu olup, hızla iyileşme sürecine geçiş yapabilirsiniz.

Bişektomi Ameliyatı Nedir?

Daha etkileyici yüz yapısına sahip olmak isteyen bireylerin başvurduğu bir cerrahi yöntem olan bişektomi ameliyatı doğrudan estetik cerrahi alanını ilgilendiren bir konu başlığıdır. Bu operasyona karar verilmeden önce birtakım gereksinimleri sağlamak gerekiyor. İlk önce, 18 yaşından büyük 45 yaşından küçük olmalısınız. Daha küçük veya daha büyük olduğunuz takdirde bişektomi ameliyatı tavsiye edilmemektedir. Ayrıca, belirli bir kilonun üzerinde olursanız yine bişektomi ameliyatı önerilmemektedir. Bütün bu gereksinimleri yerine getirdikten sonra bişektomi öncesi sonrası uymanız gereken birkaç kural bulunuyor. Bunların ilki, belki de en önemlisi alkol veya sigara kullanıyorsanız bir süreliğine her ikisini de bırakmanız olacaktır. Gerek sağlığınız için gerekse operasyonun başarılı bir şekilde neticelenmesi için sigara ve alkol kullanımını bir süre bırakmanız öneriliyor. Ayrıca, ameliyattan önce ağız temizliğinizi ne kadar iyi yaparsanız enfekte olma oranınız o kadar düşeceği için bu da önemli gördüğümüz bir diğer konu başlıkları arasında yer alıyor. Bişektomi ameliyatı sonrası hastaneye veya estetik kliniklerine yapılan şikâyet başvurularının büyük çoğunluğu enfeksiyon üzerine oluştuğu için ağız temizliğinizi ne kadar iyi tutarsanız sağlığınız açısından o kadar iyi etmiş olursunuz. Şimdi geçelim bişektomi ameliyatına.

Bişektomi Yanak Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ameliyat günü gelip çattığında randevu aldığınız estetik kliniğine veya hastaneye en az 30 dakika önceden gidip beklemelisiniz. Bu kısa sürecin ardından son kez doktor kontrolünden geçip lokal anestezi uygulamasına hızla dahil edilmiş olursunuz. Bişektomi ameliyatı, kolay bir ameliyat olarak görüldüğü için; hatta ayakta yapılan bir ameliyat olarak tanımlandığı için lokal anestezi fazlasıyla yeterli olacaktır. Zaten aynı gün içerisinde taburcu olacağınız göz önünde bulundurulacak olursa lokal anestezi kullanımını anlamlandırabiliriz. Ameliyat edilecek bölge lokal anestezi ile duyarsız hale getirildikten sonra cerrah yanak içerisinden kesiler atarak bichat adını verdiğimiz yağ torbalarından yağ almaya başlar. Bu işlem Holywood yanağında biraz daha uzun sürüp, daha fazla yağ alındığı için sıklıkla bişektomi ile karıştırıldığına gün içerisinde şahit oluyoruz. Bişektomi operasyonunda bichat yağ torbasından daha az yağ çekilirken, Holywood yanağı işleminde daha fazla yağ çekilmektedir. Bichat yağı ne kadar çok çekilirse yaşlanma riski o kadar çok artacağı için Holywood yanağı yaptıran bireylerde bir yerden sonra kırışıklıklar artar ve yaşlılığa dair emareler ortaya çıkmış olur. Bu kısa bilgilendirmenin ardından, yanağa kesiler atıp bichat yağını çeken cerrah; işlem sonrası dikiş atıp bölgeyi kapatır ve hastanın belirli bir süre boyunca kullanması için antibiyotik ve benzeri ilaç önerilerinde bulunur.

Bişektomi Fiyatları 2020

Bişektomi ameliyatına dair en çok merak edilen bir diğer konu başlığı ise bişektomi fiyat listesidir. Bişektomi ameliyatı kurumdan kuruma, doktordan doktora farklılık gösteren bir işlem olduğu için her kurumda farklı bir bişektomi fiyatı ile yüzleşmeniz bir hayli mümkün. Unutmadan, bişektomi fiyatı kadar bişektomi yapan doktorlar da önemlidir. Ameliyatınızı üstlenen doktorun alanında yetkin oluşu ve tecrübe sahibi oluşu en yüksek verim alabilmenizi sağlayacaktır.

Kaynak: https://www.estetikpedia.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.