Türkiye 4 bin kişiye yeni test! Kime nasıl yapılıyor?

Türkiye 4 bin kişiye yeni test! Kime nasıl yapılıyor?
Sağlık Bakanlığı, bir gün içinde yaklaşık 4 bin kişiye koronavirüs testi yapıyor.Tanı laboratuvarları ile bu sayı bir günde 15 bine çıkarılıp 81 ile yayılacak.

Küresel kabul haline dönüşen koronavirüsü belirtileri ve koronavirüsü testi gündemdeki yerini korurkenkoronavirüsü, ilk belirtilerini ve semptomlarını öğrenmek isteyenler, “Koronavirüsnasıl anlaşılır” sorusuna yanıt arıyor

Sağlık Bakanlığı corona virüsü salgını ile ilgili hastanelerde alınan önlemleri artırıyor. Bunun yanında bakanlıktan edinilen bilgiye göre, günde 4000 kişiye corona virüsü testi yapıldığı öğrenildi.

Tanı laboratuvarları ile bu sayı bir günde 15 bine çıkarılıp 81 ile yayılacak.

İştekoronavirüs, belirtileri ve testler hakkında bilinmesi gerekenler:

EN NET BELİRTİ ATEŞ

“Koronavirüsün en net belirtisi ateş. Ateşiniz var, kas ağrısı, baş ağrısı ve bu belirtilere kuru öksürük eşlik ediyorsa, mutlaka hastaneye başvurmak gerekiyor. Hastalığın kuluçka süreci 2 ila 14 gün. Bu süre zarfında kişide virüs olup olmadığı testlerle netlik kazanıyor. Bakanlık şu anda bir günde yaklaşık 4 bin konoravirüs testi yapıyor. Ancak bu rakam alınan hızlı tanı kitleri ve sayısı 36’ya çıkarılacak tanı laboratuvarları ile bir ay içinde 15 bine yükselecek.KAÇ SAAT İÇİNDE KESİN SONUÇ ALINACAK

Tanı laboratuvarlarında yaklaşık 5 saat içinde kesin sonuç alınabiliyor. Türkiye’nin ürettiği yerli tanı kitleriyle ise bu sonuç 60-90 dakikaya iniyor. Şimdi de Çin’den satın alınan ve acillere de gönderilecek olan hızlı tanı kitleri ile 15 dakikada sonuç çıkacak. Ancak bunlar yine de net sonuçlar için tanı laboratuvarlarına gönderilecek. Hızlı tanı kitlerinde ilk parti iki gün önce Türkiye’ye ulaştı. Şimdilik toplam 300 bin hızlı tanı kiti siparişi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.