İLERİSİ İÇİN UMUT VAR!

İLERİSİ İÇİN UMUT VAR!
İLERİSİ İÇİN UMUT VAR!

Gaziantepspor'un küme düşmesinin ardından büyük maçları özlemişsiz. Son olarak Beşiktaş'ın şampiyonluk kutlaması yaptığı Gaziantep Stadyumundayız. Bu kez rakip yine Beşikraş Kırmzıı siyahlı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmamak için stadyuma koşmuşlar.
Tribünde halef selef başkanlar yan yanan. Adili Konukoğluve çiçeği burnundabaşkan MehmetBüyükekşi. Milli maç arasını Gazişehir Gaziantep nasıl değerlendirdi acaba? Merakla bekliyoruz.
Yeni bir teknik direktör, yeni oyuncularla yeni bir sistemi oturtmaya çalışırken, Beşiktaş gibi şampiyonluğu hedefleyen ancak şu ana kadar istediğini alamayan ve yine tartışılan bir isim Abdullah avcı karşı karşıya.
Maça hızlı başlayan Gazişehir Gaziantep. Takımda farklı bir görüntü var. Vida gibi takımın eskileri Vida 7. Dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçın ilk kırılma anı bu oldu. Vida'nın altıncı dakikada atılması iki takım için de senaryoyu alt üst etti.
İlk yarıda Beşiktaş'ın en iyileri kaleci Karius ve koruduğu kalenin direğiydi: Gazişehir ilk 45'te dünyaları kaçırdı. Gazişehir, biraz becerikli olsa, ilk yarıda üç puanı cebine koyardı. Forvet ayakları zoru yapıp, gol kaçırma yarışı içindeydiler.
Ev sahibi takım Twumasi ile maçın başında penaltıdan golü buldu. İki topu direkten döndü. Bunların dışında üç tane de yüzde yüz gollük pozisyon kaçırdı.
Öyle ki, ikinci devreye dört beş fark geride girebilirdi Beşiktaş. Gazişehir hücumlarda öyle alan yaratıyordu ki, bu bir stoperin eksikliğiyle açıklanabilecek gibi değildi.
Gazişehir Gaziantep sakince alanlarını yaratırken 83 ve 84'te gelen düzensiz ama agresif saldırılarda gelen goller atmosferi bir anda değiştirdi. Yine de maç puanı değişmedi. Değişseydi bile bu Beşiktaş'ın 'oynadığını Gazişehir oynamadığını göstermezdi.
Futbol, bir oyuncu atıldığında takımın darmadağın olduğu bir oyuna dönüşüyorsa orada sıkıntı göründüğünden büyüktür. Gazişehir'in ön oyuncularının süratli ve pratik tarzları biliniyor. Ama Beşiktaş'ın tutumu durumu analiz etmiş gibi görünmedi. Oyunu arkadan başlatma düşüncesi kuşkusuz günün gerçeklerine uygun ama o doğruluk oyunu başlatmayı becermeye bağlı.
Gazişehir, dağınık oyununa rağmen galip gelmesini bildi.
Abdullah Avcı, oyunu sadece seyretti. İkinci yarı Dorukhan'ı stopere çekip, rakibi iyice üstüne çekti. Orta saha dinamizmini kaybetti. Bundan cesaret bulan Sumudica, Gazişehir 58'de Güray ile skoru 2-0 yaptı. Elneny ve Kayode'nin atılması iki takımı da olumsuz etkiledi.
Üç dakikada 3 gol
Kartal, 81'de Chibsah'ın attığı gol ile 3-0 geri düştü. 1'er dakika ara ile Umut ve Atiba farkı bire indirdi. Büyük heyecanın yaşandığı son dakikalarda yüksek gerilim vardı.
Maçın Starı tartışmasız; Güray Vural. Takımının ele geçirdiği oyunu çekip çevirdi, golle anlamlandırdı. Beşiktaş'ın uzun süre çaresiz bir savunma takımına döndüğü maçın baş aktörüydü.
Gazişehir adına olumsuzlukların başında gelen isim iki maçta kırmızı kart görüp oyundan atılan Kayode. Bu kadar iti ve çabuk bir oyuncunun takımın yalnız bırakması. Şimdi ağır bir Muhammet ile ne yapılacak. Yötenim ve yenik heyet bu oyumcunun kendisine acilen çeki düzen vermesini sağlamalı. Yoksa Gazişehir'in işi çok zor.
İlk yarıyı 5-0 gibi sonuçla kapatabilirdik.
Gazişehir ilk yarıyı en az 5-0'la önde kapatıp soyunma odasına gidebilirdi. İleri üçlümüz çok hızlı ve hareketli. Yeni kruluna ve tartışılan bir takımın toplamda aldığı yedi puan asla küçümsenmemeli. Forvet hattı çok hızlı ve hareketli. Kayode tartışmasız çok iyi futbolcu. Gazişehir yeni kurulan bir ekip ancak toplamda aldığı 7 puan süper.Tebrik etmek lazım. Beşiktaş'ı iyi futbolla eze eze yenmek taraftara keyif verdi. Beşiktaş kötü günde filan laflarını geçiniz efendim. Fark 3-0'A gelince laubali davranışlar ve ciddiyetsiz oyun az daha pahalıya mal olacaktı. Çok daha farklı kazanabileceğimiz maçı 3-2 aldık. Kayodenin olmayışı bundan sonraki maçlarda bizim aleyhimize..
Anlaşılan o ki Kayode çok iyi futbolcu ancak her an kırmızı kart alabilecek yapıda.. Kulağını birileri çekmeli hem de acilen.
Bugün Gazişehir diğer maçlara göre daha iyi ve oturmuş takım hüviyetine girmeye başlamıştı. Ancak Kayode atıldıktan sonra ki takıma ne oldu bir anda anlamakta zorluk çektik. Muhammed bu takım için ağır kalacak.
Yani bu forvetin arasına girmesi zor. Ancak Kayode olmayınca oynayabilir. Beşiktaş'ı güzel oyunla yenen haklı bir galibiyet alan Gazişehir istediğini aldı.Ve Başkan Büyükekşi'ye güzel bir hoş geldin hediyesi verdi.
Gazişehir oyunun büyük bölümünde taraftarlarına keyif verdi, mücadele, hırs istek önemliydi. Önemli olan bu istikrarı ve oyunu sürdürmesi. Sumudica bu son 15 dakika sıkıntısına acilen çözüm bulmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.