Sağlık’ta Turgut’un ekibini Tiryaki sildi süpürdü... Tiryaki’den şok operasyon

Sağlık’ta Turgut’un ekibini Tiryaki sildi süpürdü...  Tiryaki’den şok operasyon
Sağlık’ta Turgut’un ekibini Tiryaki sildi süpürdü... Tiryaki’den şok operasyon

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne yaklaşık 2,5 yıl önce İstanbul’dan atanan Prof. Dr. Abdülkadir Turgut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi sırasında Sağlık tedbirlerini almadığı gerekçesiyle şok bir şekilde görevden alındığı ve daha sonrada yerine Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde Uzman Doktor olarak görev yapan Dr. Serdar Sarıfakı atanmıştı. Ancak, Turgut döneminde atanan ve çoğu ithal olan Sağlık başkanlarının hiç birini görevden alamayınca Dr. Serdar Sarıfakı, ekip kuramadığı için görevinde başarılı olamadığı belirtildi.
TURGUT KİMLERİ GETİRMİŞTİ?
2,5 yıl önce Sağlık Müdürlüğü yapan Prof. Dr. Abdülkadir Turgut, 112 Acil başkanlığına Yemliha Aksoy, Personel başkanlığına Halil İnanç, Destek hizmetler başkanlığına Gökhan Kurt, Kamu Hastaneleri Başkanlığına Davut Vecdi Ersöz, Şahinbey ilçe sağlık müdürlüğüne Ferit Yetkinşekerci, Sağlık Hizmetleri Başkanlığına Mehmet Emin Bindal, Halk Sağlığı Başkanlığına Mehmet Emin İnce ve Suriye Görevliler başkanlığına Hakkı Büyükbeşe’yi getirmişti.
SARIFAKI HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK YAPAMAYINCA BAŞARISIZ OLDU?
Prof. Dr. Abdülkadir Turgut’tan sonra sürpriz şekilde Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne getirilen Dr. Serdar Sarıfakı, Turgut’un ekibini değiştirmek için sürekli Ankara’yı yol ederken bir türlü ekipte değişiklik yapamayınca başarısız olduğu ileri sürüldü.
KORONAVİRÜS DÖNEMİNDE SARIFAKI TEK BAŞINA KALDI
Koronavirüs hastalığının Gaziantep’te sürekli artması üzerine Dr. Serdar Sarıfakı, Sağlık Müdürü olarak hastalıkla mücadelede tek başına savaşarak istediği başarıyı göstermesine Turgut dönemindeki ekibin hiç çalışmaması üzerine başarısız damgası yiyerek şok bir şekilde geçtiğimiz 2 ay önce sürpriz bir şekilde Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca tarafından görevinden alındı.
TİRYAKİ, SARIFAKI’NIN YAPAMADIĞINI YAPTI
Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne Hatay’dan atanan Dr. Ümit Tiryaki, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca’nın da desteğini alarak, Gaziantep’teki eski Sağlık Müdürü Turgut’un ekibi olan ve Dr. Serdar Sarıfakı’nın da değiştiremediği tüm başkanları değiştirerek, adeta sağlıkta büyük deprem yaparak ekibini yenilediği belirtildi. Böylece, Gaziantep sağlığında deprem gibi değişiklikler oldu.
TİRYAKİ KİMLERİ GETİRDİ?
Personel Hizmetler Başkanlığına Yemliha Coşkun (Hatay’dan getirildi) Destek Hizmetler Başkanı Hasan Tiryakioğlu (Yakın tanıdığı) Kamu Hastaneleri Başkanı Kadir Çağlar Çatak (Sağlık Bakanı Koca’nın kontenjanı) Sağlık Hizmetleri Başkanı Cem Barlıoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Levent Sağlam, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Cem Uraldı, Suriye Görev Gücü Başkanı Musafa Ağar, Kadın ve Doğum, Çocuk Hastanesi Müdürü Fahri Ağca, Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi Müdürü Necip Bilici’nin getirildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.