En az yerli Gaziantep FK'da

En az yerli Gaziantep FK'da
Süper Lig'de yeni sezonda ilginç istatistik ortaya çıktı. Son yıllarda her sezon başı olduğu gibi yine yerli ya da yabancı oyuncu kuralı tartışıldı. Yurt dışından gelen oyuncuların çoğunlukta olduğu Süper Lig'de en fazla yabancı oyuncu oynatan takım Gaziantep Futbol Kulübü oldu. Kırmızı-Siyahlı takım son Trabzonspor ve Alanyaspor maçında en az yerli oynatan takım oldu.

Son yıllarda yurtdışına transfer olan genç yeteneklerimizi de gözönünde bulundurursak yerli oyuncu oynatma istatistiği önem kazandı. Ama ne hikmetse bizim takımlarımız yabancı oyuncuda ısrar ediyor. İşte onlardan birisi de Süper Lig'in yeni takımı Gaziantep Futbol Kulübü. Kırmızı-Siyahlılar geride kalan 9 haftada bakıldığında en çok yabancı oynatan takım oldu. Son oynanan Trabzonspor ve Alanyaspor maçında sadece iki yerli ile sahaya çıkan ve maç boyunca üç yerli oyuncu oynatan Gaziantep Futbol Kulübü, ligde en az yerli oynatan takım oldu.
Süper Lig'in 9.haftasında en çok yerli oyuncuya yer veren takımlar Fenerbahçe, Ankaragücü ve Gaziantep FK oldu. Fenerbahçe ve Ankaragücü ilk 11'de 5 yerli, sonradan giren 3 yerli toplam 8 yerli oyuncuya süre verdi. Gaziantep Futbol Kulübü ise Alanyaspor maçında ilk onbirde 3 yerli isme şans verdi.
Antalyaspor ise ilk 11'de 6 yerli oyuncu ile bu hafta bu alanda ilk sırada yer aldı. Galatasaray ise Beşiktaş karşısında 12 yab
ancı hakkının (11+1) tamamını kullanarak oynadı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.