Gaziantep için birlik beraberlik

Gaziantep için birlik beraberlik
Gaziantep için birlik beraberlik

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, çok önemli bir ticaret merkezi olan Gaziantep'in ihracatına destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Pekcan "Gaziantep için el ele verip ihracatta 6'ncı sırada bulunan Gaziantep'i daha yukarılara taşıyacağız" diye konuştu

Bir takım ziyaretlerde bulunmak için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Gaziantep'e gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatçıya müjdesini de verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyareti sırasında konuşan Bakan Pekcan, kentin çok önemli bir şehit olduğunu ve ihracatına destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Pekcan, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'e, TOBB Başkanımıza, Sayın Valimize, vekillerimize, Gaziantep şehrine bu ev sahiplikleri ve bizi bağırlarına bastıkları için çok teşekkür ediyorum. Çok yoğun bir programımız ve yapılacak çok şeyimiz var. Gaziantep bizim için ve bölgemiz için çok önemli bir şehir. Sadece Türkiye'ye değil, Türkiye dışına da Gaziantep'in katkıları önemli. Gaziantep'in ihracatçı yönüne her türlü desteği vermeye her zaman hazır olduk, hazır olmaya da devam edeceğiz. Bugün de EximBank'ın açılışını yaptık. İnşallah Gaziantep'in ihracat rakamları Türkiye'nin altıncı sırasında ben inanıyorum ki bunu daha da üst sıralarda göreceğiz" dedi.

BAKANDAN ŞAHİN' ÖVGÜ

Şahin'i bakanlık yaptığı günlerden beri takdir ettiğini de söyleyen Pekcan, "Sayın Belediye Başkanımızın Bakanlık günlerinden beri sonuç odaklı, başarılı çalışmalarına şahit olduk ve her zaman takdirle yanında olduk. İnşallah şimdi de Gaziantep için ele ele vereceğiz. Beraber daha güzel şeyler yapacağız. Gaziantep'e katkılarından dolayı ben tekrar kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: TİCARET MERKEZİ OLACAĞIZ

Bakan Pekcan'ı misafir ettikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise "Sayın Bakanımızın ziyaretinden çok memnunuz. Biz Gaziantep olarak bu bölgenin ticaret merkezi, finans merkezi, üretim, fuar merkezi olacağız. Bütün rakamlar bunu gösteriyor. Bugün Sayın Bakanımızın liderliğinde de hem yaptığımız çalışmaları anlatmaya hem de yeni hedeflere doğru hızla ilerlemeye çalışıyoruz. Sayın Bakanımız geldiği andan itibaren sanayi ve ticaret alanında önemli bir ivme yakalanmasını sağladı. Ben kendisine şehrim ve ülkem adına çok teşekkür ediyor, hoş geldiler diyorum" diye konuştu.

VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ

Gaziantep'te bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Gaziantep Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Ziyaret sırasında Bakan Pekcan'a Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sait Kirazoğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu eşlik etti.

EXIMBANK GAZİANTEP ŞUBESİNİ AÇTI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'nin iç ve dış ticarette dijitalleşmeye önem vererek, dünya ölçeğinin önünde yer almasını hedeflediklerini belirtti. Pekcan, ExımBank Gaziantep Şubesinin açılış töreninde konuştu. Pekcan, katma değeri yüksek ihracat hedeflediklerini belirterek, iç ve dış ticarette dijitalleşme mesajı verdi. Pekcan, "Bakanlık olarak katma değeri yüksek ihracat gerçekleştirmek üzere kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile tam bir koordinasyon içerisinde çalışıyoruz. Bir taraftan sorunları çözüyor diğer taraftan geleceği planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde teknolojiye, tasarıma ve markalaşmaya odaklanarak ihracatımıza yapısal bir şekilde uzun dönem artışlarını yaymayı planlıyoruz. İç ve dış ticarette dijitalleşmeye önem vererek ticaretimizin hızlanmasını hatta dünya ölçeğinin önünde yer almasını hedefliyoruz. Üretimde ise yeni teknolojiler ile çağ atlamak ve yüksek teknoloji ile üretimi ve ihracatını artırmak istiyoruz" dedi.

TL KREDİS DESTEĞİ MÜJDESİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2019 yılında TL ile dış ticaret yapan firmaları TL kredi desteğini kapsama aldıklarının müjdesini verdi. Pekcan, "TL kredi desteğini kapsama aldık. Bunu sadece TL ile dış ticaret yapan firmalarımıza vermeyi uygun görüyoruz. 2019 yılında ve 8 yeni şube açmayı hedefliyoruz. EximBank kredilerinden yararlanan firma sayısını ve bu bankadan gelen limitler biraz daha düşük ama kaynaklarını 48 milyar dolara yükselteceğiz" diye konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU: GAZİANTEP HAK EDİYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise EximBank'ın Gaziantep'te daha fazla ihracatçıya ulaşmasını temenni ederek, "Gaziantep'e bu imkanı kazandıran Ticaret Bakanımıza teşekkür ediyorum. Gaziantep bunu hak etmişti. Çünkü 6. büyük ihracatçı şehir haline geldi. 179 ülkeye mallarımız ulaşmaktadır. Böylelikle Türkiye'de en fazla ihracatçı olmaya aday 3. il Gaziantep olmuştur. Gaziantep'in başarıları hepimizi gururlandırıyor. Tüm bunları başaran sanayiciler ile gurur duyuyorum. EximBank yeni bir dinamizm kazandı. İnşallah EximBank daha fazla ihracatçıya ulaşma imkanı bulacaktır" şeklinde konuştu.

EximBank Gaziantep Şubesinin açılış programına Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda sanayici katıldı.

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gaziantep'te Şahinbey Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Lise öğrencilerinin sınıfına giren Pekcan, önce okul sıralarında oturup öğrenciler ile kısa bir süre sohbet etti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı. Rifat Hisarcıkloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve kurum müdürleri katıldı. Okulun tanıtım filminin izletilmesinin ardından şeref defterini imzalayan Bakan Pekcan ardından öğrenciler ve okul idaresi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

KARKAMIŞ'A GİTTİ

Karkamış gümrük kapımızı ziyaret eden bakan Pekcan Karkamış'a giderek incelemelerde bulundu. Pekcan, " Gümrük Müdürlüğümüzün çalışmaları hakkında bilgi aldık. Gaziantep ve bölge ihracatımız arttıkça Karkamış gümrük kapımızın önemi daha da artacak" dedi.

Bakan Pekcan'ın ziyaretlerinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Sait Kirazoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ilçe belediye başkanları ve iş adamları da eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.