AMORTİ….

AMORTİ….
Evinde tek puanı zar zor alan Gaziantep Futbol Takımı başkent deplasmanında.Sakatların dışında cezalı Oğuz ve Kayode yok.

Ankaragücü evinde adeta kral.Son onbir maçta sadece bir kez yenildiler.Sedat ve Scarione eksikleri.
Gaziantep beklenin aksine kendi sahasına kapanmadan oyunu geniş alanda oynamaya çalıştı.Yine kalabalık orta saha ve üçlü defansı tercih etmiş Sumudica.Ev sahibi daha atak gözükse de ilk çeyrekte Orgill'in kafa şutu dışında pozisyon üretmedi.Sağ kanatlarını iyi kullandılar.
Gaziantep pas yaparak ikinci bölgeden çıkmaya çalıştı ama ceza alanına girmekte başarılı olamadılar.Olkowksi etkisiz,Oğuz arandı.Diarra çalışkan,Güray istekli gözüktü.İkinci çeyrek biterken Güray'ın ortasına Pazdan elle oynayınca hakem penaltı çaldı.Twumasi'nin vuruşu kaleci Korcan'ın müdahelesine rağmen filelerle buluştu.
Yedikleri gole rağmen ev sahibinin oyundaki hakimiyeti ve gol arayışları devam etti. Üçüncü bölgede çok pas hatası yaptılar.Ayrıca Kana Bıyık ve Tosca'nın yerinde müdahaleleri vardı.
İkinci perdeye hamle ile başladı Hayrettin Aksoy. Faty yok Cebrail oyunda. Bu değişiklik etkisini gösterdi. Ankaragücü Canteros'un organizasyonunda sağlı sollu bastırdı. Çok sayıda duran top şansı da yakaladılar ama kullanmadılar. Orgill'in sık sık ofsaytta yakalanması da etkilerini azalttı.Günay'da "kale benim" dercesine başarılı oldu.
Bir hamle de Sumudica'dan geldi. Jefferson çıktı Pawlowkski girdi. Ama değişen bir şey olmadı. Ev sahibi oyunu bütünü ile rakip sahaya yıktı. Geliyorum diyen gol İlhan'ın kafa golü ile geldi Ankaragücü adına.
Golden sonra da ev sahibinin rakibi bunaltan baskısı tüm şiddeti ile devam etti. Gaziantep sahasına kapandı, uzun toplarla atakları savuşturmaya çalıştı ise de rakip sahaya gitmekte hayli zorlandı.
Baskıyı giderek artıran Ankaragücü karşısında Gaziantep'i ayakta tutan tek isim kaleci Günay oldu. Kalesinde adeta devleşti. İnanılmaz pozisyonlarda meşin yuvarlağın filelere gitmesine izin vermedi.Kana Bıyık'ta ayakta kalan isimlerden biri idi.
Defans güvenliğini askıya alarak gol için yüklenen Ankaragücü;ani çıkan rakibi faulla durdurabildi.Twumasi'nin kullandığı serbest vuruşta günün iyi isimlerinden Djilobodji kafa ile fileleri havalandırdı uzatma dakikalarında.
Futbolun terazisi her vakit doğru tartmıyor.Maçın baştan sona hakimi olan ev sahibi kaybetti,Gaziantep amortiden kazandı.
Bakalım bahisci Sumudica'nın bu amorti puanları daha ne kadar devam edecek.
Bekleyip göreceğiz…!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.