Kurban Bayramı'nda kısıtlama olacak mı? Bayramda kaç gün tatil olacak?

Kurban Bayramı'nda kısıtlama olacak mı? Bayramda kaç gün tatil olacak?
Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Peki Kurban bayramı tatili kaç gün olacak? Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte detaylar…

İslam dünyasıKurban Bayramı'nı kutlamaya hazırlanıyor.

Dünyanın dört bir yanında camilere akın edecek olan Müslümanlar bayram namazında saf tutacak.

31 Temmuz 3 Ağustos tarihleri arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramı öncesi milyonlarca vatandaş bayramda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağına ilişkin sorunun cevabını merak ediyor.

Bayramdasokağa çıkma yasağıolup olmayacağı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gözler Bilim Kurulu toplantısına çevrildi.

Erdoğan yaptığı açıklamada yasakla ilgili olarakböyle bir adım atılmasının zor olduğunu söylemişti.

BİLİM KURULU'NDAN ÖN AÇIKLAMA!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sema Turan, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlamasının şu anda Bilim Kurulu'nun gündeminde olmadığını söyledi. Doç. Dr. Turan, "Ancak Ramazan Bayramı'nda gerçekleşen sokağa çıkma kısıtlamasından sonra biliyorsunuz ki vaka sayılarında da azalma oldu. Bu nedenle halkımız Kurban Bayramı'nda önlemlere uyacak" dedi.

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Ramazan Bayramı'nı koronavirüs nedeniyle evlerinde geçiren vatandaşlar, Kurban Bayramı'nda da sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını merak ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusuna"Şu an için gündemimizde böyle bir durum yok" diyerek karşılık verdi

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK?

2020 yılında ramazan ayı24 Nisan'dabaşladı,23 Mayıs'ta sona erdi.

Diyanetİşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz 2020. Buna göre Kurban Bayramı 31 Temmuz Cuma günü başlayacak ve 3 Ağustos Pazartesi günü sona erecek.

30 Temmuz -Kurban Bayramı Arefesi

31 Temmuz - Kurban Bayramı ilk günü

3 Ağustos - Kurban Bayramı son günü

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Bayram Cuma günü başlayacak ve Pazartesi günü sona erecek. Kurban Bayramı tatilinin uzaması beklenmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.