KIRMIZIYI BEKLERKEN!

KIRMIZIYI BEKLERKEN!
KIRMIZIYI BEKLERKEN!

Gazişehir Gaziantep'te kongre günüydü. Sayın Adil Konukoğlu'nun yönetimi bırakmasının ardından Gaziaşehir'de Mehmet Büyükekşi dönemi başladı. Bu değişimle birlikte tarihinde ilk kez Göztepe ile oynayacak olan Gazişehir'in sahasında avantajı kullanarak galibiyetle maçı bitirmesini ve 13 puanla lig ikinciliğine oturacağını düşünülerdendim.
Göztepe geçen sezon gibi lige iyi başlayamamış ve galibiyet hasret bir takım hüviyetindeydi. Ama maç başladığında kazın ayağının hiçte öyle olmadı kabak gibi gözüktü. Sumudica nasıl plan yapmıştı? Ligin ilk haftasında Fenerbahçe'de 5 gol birden yiyen ve futbol camiasının bu ligde fazla tutunamaz bu toplama takım dedikleri Gaziantep FK, ilk 5 haftada 11 puan alarak an itibariyle 3. sıraya yerleşti. Romen teknik adam tıpkı geçen sezon ki Kayseri macerasında olduğu gibi sistemde ısrarcı biri. 3-5-2 sistemi. Kazandığın sürece sıkıntı yok ya kaybedersen! Önce savunma güvenliği gol yeme, uzun toplarla rakibi zorla, geride pres yap, golü bulursan, rakip bir iki kırmızı ile eksilirse geriye yaslan skoru koru ! Topu rakibe ver, pas yapma, geriye yaslan. BU sistem anlayışla 3-5-2 ne kadar dayanabilirsin ki ?
Hatırlayalım; Beşiktaş maçı 2 kırmızı, Gençlerbirliği maçı 2 kırmızı ve Göztepe maçı 1 kırmızı kart. İç sahada hem skor hem oyuncu avantajıyla puanları kaptık.
Haftanın son maçında bol gollü bir maç bekleyen taraftarlar ve bizler tam anlamıyla hüsrana uğradık. Futbol hiç tat vermedi. Önce Gazişehir'den 52. Dakikada Güray ile daha sonra 83. Dakikada Berkan'ın attığı birbirinin benzeri orta şut karışımı kale içine yapılan ortalardan gelirken iki golde iki takımın kalecilerinin büyük hatalarından kaynaklanırken, maçın kırılma anı oyun Gaziantep FK lehine 1-0 devam ederken orta sahada topla buluşan Muhammed;in sol taraftan ceza alanına hareketlenen Pawlovski ile buluşturmak yerine kendi insiyatif kullanmak istediği andı. Topu arkadaşına uzatsa herşey çok daha farklı olacaktı. Ama Muhammed'in eski hastalığı devam ediyor. Egoist düşünceyi terk etmemiş bu arkadaş.
Gazişehir Gaziantep FK'nın ikinci yarının başlarında rakibin onkişi kalması ve Güray Vural'ın golü ile büyük avantaj yakaladığı maçta bu avantajını kullanamayarak çok önemli iki puandan oldu. 13 puana ulaşarak lig ikincilği koltuğuna oturacaktı. 3 maç ceza alan golcü ayak Kayode'nin yokluğuna en önemli etken olan Twumasi ve Güray Vural'ın rakipler tarafından sıkı markaja alındığı anda ortaya çıkması gereken orta saha ve on numara pozisyonunda oynayan Diarra'nın ofansif anlamda ön tarafa katkılarının olmaması gelecek için Gazişehir FK'nın önündeki en büyük problem. yeni kurulmuş bir takim için son haftalarda toplanan puanlar gelecek açısından umut verirken,Kayodenin takıma dönmesi ile hücum gücü artacak bir Gaziantep Fk özellikle çok adamla savunmada kalmaya devam ederek kontrataklarla sonuca giderek ligdeki konumunu devam ettirmesi sevenlerine mutluluk verecektir.
Ancak bize Göztepe maçı gösterdi ki; Sumudica oyun okuma ve müdahalede oldukça yetersiz kalıyor. Beşiktaş 2 kişi eksik 3-0'dan 3-2'ye getirdi. Gençlerden yine 9 kişi kalmalarına rağmen gol yedik ve son Göztepe maçında rakip eksik olmasına rağmen kapana kapana 2 puanı göz gör göre Gaziantep stadyumunun çimlerine gömdük. Hep bu takım Kırmızıyı mı bekleyecek ?
Yeni kurulmuş bir takım için son haftalarda toplanan 11 puan umut vermeye devam ediyor. Dünkü maçta bir ke daha gördük ki; Kayode'nin olmaması bu takım için kayıp ve yedek yok. Kayode'nin haftaya takıma dönmesi ile hücum gücü artacak bir Gaziantep Gazişehir FK'nın özellikle çok adamla savunmada kalmaya devam ederek kontrataklarla sonuca giderek ligdeki konumunu devam ettirmesi sevenlerine taraftarlara büyük mutluluk vereceğini düşünüyorum.
Alınan puan ve bulunduğumuz yer itibariyle eleştiriler haksız bulabilirsiniz, ancak görünen köy de kılavuz istemez. Çıkın yukarıdan bi izleyin bu takımı.
-HAKEM GOLÜ NEDEN İPTAL ETTİ ?
Bu arada, maçta ilginç bir an yaşandı. Gazişehir Gaziantep'in bir golü hakem Ali Şansalan tarafından iptal edildi. Pozisyonu yakından takip eden bir olarak anlam veremedim. Pozisyonda bir faul göremedim, faule maruz kalan biri varsa o da Gazişehirli futbolcu. VAR ile konuşmadan nasıl oyunu başlattı hakem ? 10 saniyede nasıl karar vere bildi? Sanıyorum Ali Şansalan MHK'ya bu golü neden iptal ettiğini net bir şekilde açıklamak zorunda.

-KAFAMA TAKILANLAR ! !

Galatasaray-Fenerbahçe maçını hatırlıyorsunuz'¦ Fenerbahçe'nin Alman futbolcusu Max Kruse, Galatasaray '“Fenerbahçe ile oynanan maçta statta çalınan İstiklal Marşı'na eşlik ettiği görüntüler. Ben duygulandım ve Krtuse'yi alkışladım. Elin Alman'ı benim milli marşımı ezberlemiş. Saygıya bak. Nasıl bunu alkışlıyorsak, saygısızlık yapanları da eleştirmek bir futbol yorumcusu ve yazarı olarak hakkımız. Gazişehirli Romen futbolcu Alin Dorinel Toşca'nın İstiklal Marşı okunurken şortuyla, formasıyla oynayıp bir türlü hareketsiz durmaması dikkatimi çekti ve Kruse'nin o görüntüleri geldi gözümü önüne. Acil olarak kulüpte yetkili birilerinin İstiklal Marşımızı okunurken, eşlik etmese bile dik durması gerektiğini, sağını solunu oynatmaması gerektiğini ve Türk milleti için önemli olduğunu anlatması gerekiyor. Bu arada; Sayın Valimiz Davut Gül ve Belediye Başanı Fatma şahin stattaki ulaşım sorunu için kolları sıvasa da Beşiktaşmaçının ardından, Göztepe maçında büyük sıkıntı yaşanmaya devam etti. Stada varmak bi sıkıntı maçtan çıkabilmek bi sıkıntı. Trafik problem, alternatif yollarda çare olmamış. Bu stat yapılırken bunlar hiç düşünülmemeiş anlaşılan ...
Bu arada, yeni Başkan Mehmet Büyükekşi ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.