Filiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı

Filiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı
Filiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. Yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Filiz mesajında, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtuluşunun ve ulusun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıldönümünü milletçe kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını kaydetti.
Mesajında, Türk Milleti'nin 30 Ağustos 1922'de kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle Gazi Mustafa Kemal önderliğinde cepheye koşarak tarihe altın harflerle geçen bir destana imza attığını kaydeden Filiz, daha sonra şu ifadelere yer verdi:"İşgal altındaki Türk Yurdu, 30 Ağustos 1922'de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal komutasında 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' parolasıyla cepheye koşan kahraman ecdadımız sayesinde hürriyetine kavuşmuştur. Bu zafer, kadın, erkek, genç, yaşlı, her kesiminin canını dişine takarak kanıyla yazıp tarihe armağan ettiği eşsiz kahramanlık destanıdır. Bağımsızlık, egemenlik ve vatan sevgisi gibi kavramların yüceliğini simgeleyen 30 Ağustos, Büyük Önder Mustafa Kemal Paşa tarafından başlatılan Milletimizin kadını-erkeği, yaşlısı-genciyle bir bütün olarak hareket etmesi ve kahraman Türk askerinin cesaret ve fedakârlığı sayesinde 30 Ağustos 1922'de büyük zaferle sonuçlanmıştır. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan ve milli mücadele ruhuyla kazandığımız bağımsızlığımız, milletimizin milli birlik ve beraberlik anlayışıyla bugüne kadar korunmuş bundan sonra da korunmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve dua ile anıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.