Sağlık-Sen'den kadın üyelerine jest

Sağlık-Sen'den kadın üyelerine jest
Sağlık-Sen'den kadın üyelerine jest

Sağlık-Sen Gaziantep Üniversitesi Şubesi kadın üyelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma hastanesinde etkinlik düzenleyerek kutladılar. Etkinliğe Hastane Başhekimi Doç. Dr. Suat Sengin, Sendika Başkanı Cuma Kerkez, sendika yönetimi ve üyeleri katıldılar.

Kutlamalar çerçevesinde bir konuşma yapan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin şöyle konuştu; " Kadınlarımıza dinimizde bir çok hak verilmiştir. Peygamber Efendimizin HZ Ayşe'yi ata bindirirken, eğilerek sırtına alarak bindirmiştir. Bu gün ise araca binerken kadınlarımıza kapıları açmamız gerekmektedir" dedi. Başhekim Zengin, organizasyondan dolayı Şube Başkanı ve yönetimine teşekkür etti.

Sağlık-Sen Gaziantep Üniversitesi Şube Başkanı Cuma Kerkez 8. Mart Dünya Kadınlar günü kutlama Programda bir konuşma yaparak kadın çalışanların sorunlarının biran önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Kerkez şöyle konuştu; "İslamda, Kadının oldukça önemli bir yeri vardır. Bir bütünün ayrılmaz parçası,Temel eğitimi veren ilk öğretmenlerdir. Kadınlarımızı Allahın Emaneti olarak görmekte ve Hatta Kadının Ümmetin yarısı olduğunu belirten Kerkez sözlerini şöyle sürdürdü;"Türk tarihine şerefle isimin yazdıran, kahramanlıkta, fedakarlıkta ve zor zamanlarda devlet ve millet yanındaki asil duruşuyla Türk Kadını her övgüyü hak ederek herkese örnek olmuştur. Türk Kadını,Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi omuzlar üstünde göklerde yükselmeye layıktır. Anayasa'ya konulan kadınlara pozitif ayrımcılık sadece kağıt üzerinde kalmamalıdır. Kamu çalışma hayatında kadınlarımızın en fazla bulunduğu alan sağlıktır. Bu alanda da fedakarca devletin emrinde, milletimize hizmet etmektedirler. Kadın çalışanlarımızın çalışma hayatını kolaylaştırmak, çalışma hayatının onların aile ve sosyal hayatına olumsuz etkilerini en aza indirmek devletin muhakkak yapması gereken iştir." dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.