LED Ampul Çeşitleri ve Özellikleri

LED Ampul Çeşitleri ve Özellikleri
LED Ampul Çeşitleri ve Özellikleri

Hayatımıza girdiği günden bu yana büyük bir ilgi görmeye devam eden led ampul çeşitleri enerji tasarrufu sağlıyor olması ile ön plana çıkıyor. Tasarruflu olmasının yanı sıra pek çok farklı alanda kullanıma uygun olması daha bu ürünlerin sıklıkla tercih edilmesinin nedenleri arasında yer alıyor. Led aydınlatma ürünleri ilk defa üretildiğinde reklam panolarında sıklıkla kullanılıyordu. Daha sonra dekoratif amaçlı olarak kullanılmaya başlandığı ve nihayetinde evlerinize, iş yerlerimizde de girmeyi başardı.

Reklam panolarında ve dekoratif objelerde aydınlatma amaçlı olarak kullanılan ürünler DIP led olarak adlandırılan türlerdir. Daha küçük ölçülerde üretimi gerçekleştirilen ve performansı ile ön plana çıkan SMD led ürünler de bir diğer led aydınlatma çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Bu ürünler diğer led çeşitlerine nazaran montajının çok daha kolay olmasıyla da ön plana çıkmayı başarıyor.

Led projektör çeşitleri ise daha kısıtlı bir kullanım alanına sahip diyebiliriz. Ancak yine de enerji tasarrufu sağlıyor olması nedeniyle en sık kullanılan malzemelerden biri de bu projektörler oluyor. Bu noktada akıllara gelen soru söz konusu ürünlerin sahip olduğu özellikler neler şeklindedir. Elbette hangi led ampul türünün tercih edildiğine bağlı olarak bu ürünlerin sunduğu özellikler değişebiliyor. Ancak genel olarak ortak özelliklerini şu şekilde aktarabiliriz:

o % 60 ila % 80 oranında enerji tasarrufu sunar

o Işığı son derece verimli kullanan ürünlerdir

o İstenen her ebatta üretilebiliyorlar

o Ortamdaki ısı değişimlerine karşı dayanıklıdırlar

o Titreşime karşı yüksek mukavemet özelliği sergilerler

o Işığı eşit biçimde yayarlar

o Dış ortamda da sorunsuz bir şekilde kullanılabilirler

o Düşük ısıda çalışma özelliğine sahiptirler

o Kullanım ömrü oldukça yüksektir

o Dekoratif aydınlatma çalışmalarına anında uyum sağlar

o Farklı renk seçenekleri sunar

Elbette bu örnekleri çoğaltmak mümkün olabiliyor. Günümüzde aklınıza gelebilecek her alanda kullanıma uygun olan bu ürünlere ulaşmak da bir o kadar kolay! Düşük fiyatla kaliteli ve uzun kullanım ömrüne sahip led aydınlatma ürünlerine sahip olmak isteyenler ise Star Akım internet sitesine tıklıyor. Çünkü bu sitede model seçenekleri de oldukça fazla ve isteyen herkes amacına uygun bir ürün modelini saniyeler içerisinde bulabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.