Dünyanın En Tuhaf 5 Festivali

Dünyanın En Tuhaf 5 Festivali
Dünyanın En Tuhaf 5 Festivali

1. Yanan Adam Festivali '“ ABD

Burning Man, Nevada, ABD'de Black Rock City'de düzenli olarak her yıl yapılan bir festivaldir. Otuz yıl önce 21 Haziran 1986'da açıldı. Mekanı olan Black Rock City, her yıl Nevada Black Rock Çölü'nde kurulan ve tasarlanan geçici bir şehir. Peki, bu festivali tuhaf kılan şey nedir? Bu festivalin amacı temelde yetişkinlerin toplumsal kısıtlamalar hakkında endişelenmeden kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmaktır. Bu festivalde topluluk, tüm katılımcıların zevkine odaklanırken sanatsal kendini ifade etmeyi keşfetmek için bir araya geliyor. En garip kısmı, festivale, her sene farklı şekil alan büyük bir yapı olan Man'in kendisinin yakıldığı, festivale büyük finali kazandırdığı son nokta.

2. Portakalların Savaşı '“ İtalya

Portakalların Savaşları her yıl Ivrea, İtalya'da yapılır. Bu festivali çok garip yapan şey, örgütlü grupların birbirine portakal atmasıyla ilgilidir olmasıdır. Festival, tüm İtalya'da yapılan en büyük gıda mücadelesi olarak düşünülür. Binlerce insan dokuz savaş ekibine ayrılmıştır. Takımlar daha sonra, tiran Raineri de Biandrate'nin öldürülmesiyle birlikte Royal Napolyon Orduları ile Ivrea halkı arasında gerçekleşen iç savaşa saygı duyarak birbirlerine portakal fırlattılar. Üç gün sürecek olan festival Şubat ayında yapılır ve sona erdiğinde Shrove Salı gecesi ciddi bir cenaze töreni yapılır.

İlginizi çekebilir: İtalya Tatil Turları Fırsatları

3. Hava Gitar Dünya Şampiyonası '“ Finlandiya

Hava Gitar Dünya Şampiyonası, 1996 yılından beri Finlandiya'nın Oulu kentinde düzenlenen Oulu Müzik Video Festivali'nin bir parçası olmuştur. Dünyadaki barışı teşvik etmek amacıyla dört günlük bir yarışmadır. Yarışma başlangıçta bir şaka olarak başlamıştı ve müzik video festivalinde sadece yan çekim olması gerekiyordu. Bununla birlikte, muazzam ilgi ve beğeni topladı ve dünya çapında dikkat çeken bir rekabet haline geldi. Yarışmanın sadece çekirdeğini, hava oynamayı, onu tuhaf yapan şey bu. Hava gürültüye adanmış dört günlük bir yarışmanın kimlerden biri olmak istersiniz? Görünüşe göre dünyanın farklı yerlerinden gelen binlerce insan!

İlginizi çekebilir: Finlandiya Turları

4. Cooper's Hill Cheese-Rolling

Bu yıllık etkinlik, Bahar Bayramı Tatilinde İngiltere'nin Cotswold bölgesindeki Gloucester yakınlarındaki Cooper's Hill'de düzenleniyor. Güne geri dönünce, sadece Brockworth'ün yerel köylüler katıldı, ancak şimdi dünyanın dört bir yanından binlerce insan onun bir parçası haline geldi. Olayda, 9 lb'lik bir turda Çift Gloucester peyniri tepeden aşağıya yuvarlanır ve katılımcılar tepeden aşağı doğru yarış yapmak zorunda kalırlar. Tepenin tabanına ilk erişen kişiye peynir verilir.

5. Boryeong Çamur Festivali '“ Güney Kore

Yıllık çamur Boryeong festivali, yazlar boyunca Güney Kore'nin Boryeong kentinde düzenleniyor ve yılda 2 milyon ziyaretçiyi cezbediyor. İlk olarak 1998'de başladı ve insanların çamur slâytlarında, çamur havuzlarında, çamur cezaevinde ve hatta çamur kayak yarışmasında eğlenmelerine izin veriyor '“ hepsi böylece çamurun yüksek mineral içeriği yüzünden daha iyi cilt sahibi olabilirler.

İçerik:

Kolay Bülten

[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.