ŞAMPİYONLUK, GAZİŞEHİR VE ALTIPARMAK!

ŞAMPİYONLUK, GAZİŞEHİR VE ALTIPARMAK!
ŞAMPİYONLUK, GAZİŞEHİR VE ALTIPARMAK!

ŞAMPİYONLUK BU ŞEHRE YAKIŞIR

Spor Toto 1. Lig'de yol uzun, meşakkatli ve birde o kadar zor. Bu ligde bir iki değil 10'a yakın takımın tek hedefi var; şampiyonluk. Üstelik ilk 6'da yer almak isteyen O kadar takım var ki; geçen yıl Erzurumspor'un yaptığı gibi sürprizler çıkabilir. O nedenle, siz iyi olacaksınız ve direkt çıkmayı başaracaksınız. Çünkü bu ligde şampiyon olmak demek, Süper Lig ve 70 milyon gelir demek. Bir şehrin kaderinin değişmesi demek. Geçen yıl penaltılar sonucunda kaçırılan bu tren umarım bu sezon Gaziantep'e yeniden geldi. Bu trene binmek ve Süper Lige çıkmak için temeller atıldı. Geçen yıl ilk yarıyı 20 puan ve 11. sırada bitiren Gazişehir Gaziantep, bu sezon aslında büyük bir yol katetti. Nasıl mı?

İlk 17 maçta alınan 31 puan ve üçüncü sırada yer alması bunun bir göstergesi. Özellikle zaman zaman oynanan futbol ve alınan sonuçlar bu takımın Süper lige yakıştığını gösterdi. Yeter ki; bu takım Akrep gibi kendi kendini sokmazsa şampiyonluğun en büyük adayı gibi. Çünkü; ekonomik yönden, yönetim bazında ve kulüp yapısı anlamında en iyi Kulüp.

ALTIPARMAK İLE BÜYÜK DEĞİŞİM

Lige Yalçın Koşukavak ile başlayan, kadroyu baştan aşağıya değiştiren, geçen yılın final oynamış isimlerine yol veren Gazişehir, Koşukavak sistemine sadece 7 maç dayandı. Ne oynanan futbol, ne alınan sonuçlar kimseyi mutlu etmezken, takım içerisinde futbolcularda da mutsuzluk oldu. "Ben mutlu değilken, kimse beni mutlu etmeye zorlayamaz" diyen oyuncular çıktı ortaya. Eh.. Zararın neresinden dönerken kardır demiş atalarımız. Aynen öyle oldu. Yalçın Koşukavak gidip yerine şampiyonluk yaşamış Mehmet Altıparmak geldi. Lig tecrübesi olan, insani yönü yüksek, futbolcularla ağabey-kardeş gibi geçinen, basınla, taraftarla köprüleri yeniden kuran ve camiaya ayrı bir hava getiren isim oldu Altıparmak hoca. Ve geldikten sonra 7 maç üst üste kaybetmedi bu takım. Bırakın kaybetmeyi, sönüp giden yıldızlar yeniden parladı. Gökhan, Del valle, Poepon gibi isimler başta olmak üzere futbolcuların performansını değiştirdi Altıparmak. Ve gelinen noktada geçen yıl şampiyonluğu penaltılarla kaçıran takımın ilk yarıda topladığı 20 puanın üstüne çıktı bu ekip. 31 puanla şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi oldu. Mehmet hoca, şimdilerde takviye yapacak ve elini güçlendirecek gibi duruyor'¦

KONUKOĞLU VARSA ŞAMPİYONLUK OLMALI

Gaziantepspor 28-29 yıl önce Süper Lig'e Abdülkadir Konukoğlu ile çıktı. Arkasından Saip Konukoğlu ile çıktı'¦ Yani, aldığı bayrağı zirvede bırakmak isteyen bir başka var şu anda Gazişehir'de. Amcası ve ağabeyi örnek olan Adil Konukoğlu'nun bu sezon bu işi başarmak istemesi, istekli oluşu, heyecanlı ve hırslı oluşu takıma yansıyor. Futbolculara imkan sunan, "Çıkın kazanın" diyen bir başkan var takımın başında. Ve'¦ Konukoğlu isminin olduğu yerde başarının da olması gerektiği inancındayım. Yeter ki; sezon başında yapılan transfer hatalarına düşmeyelim. Gazişehir Gaziantep'e ATM gibi görenlerle değil, buraya hizmet etmek isteyenlerle yola devam edelim. Bu takımın şampiyon olmaması için hiçbir neden yok. Vaktini ve nakdini bu kulübe harcayan Adil Konukoğlu ile bu işin başarılacağına inanıyorum.

MUTLAK TRANSFER GEREKLİ

Ve devre arası'¦ Transfer dönemi ve gelen giden olacak. Mehmet Altıparmak bir kaç haftadır dillendirmeye başladı, eksikler var, alternatif yok gibisinden. Doğru söylüyor. Öyle bir kadro yapısı oluşturulmuş ki, hangi kulüpte böyle bir transfer olur. Gazişehir için şimdi fırsat zamanı. Tamam, hangi takım en iyi oyuncusunu verir diyeceksiniz ama, gücünüzü, bütçesini kullanıp bu isimleri alacaksınız. Hemde alınacak transferler Cuk diye oturmalı. Nokta isimler olmalı, öyle gelip 3-5 hafta bekleyip hazır olacaksa almayın daha iyi'¦

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.