BBC'DE DE FAVORİ ŞAHİN

BBC'DE DE FAVORİ ŞAHİN
BBC'DE DE FAVORİ ŞAHİN

Biz geçtiğimiz hafta kendi yaptığımız anketlerde Fatma Şahin'in 7 ile 10 puan önde olduğunu yazmıştık. Yine bu rakamları eksi ve artı eklersek, sonuçlar " Üç aşağı beş yukarı" aynı durumda. Tabiki dünyanın en büyük yayın organı olan İngiliz kökenli BBC Gaziantep'te bizzat anket yoluyla yaptığı anketlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin adayı Fatma Şahin'i favori gösteriyor. Görüştüğü vatandaşlarla Şahin'in yaptığı hizmetlerden memnun olduğunu söylüyorlar. Bir de sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gaziantep'e geldiğinde yaptığı mitingde AK Parti Gaziantep'te yine moral bularak yoluna devam ediyor. Bir de buna Gaziantep kökenli Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'de her gün seçim boyunca burada kalacağına göre oyu etkileyeceğini gösteriyor. Gelelim ikinci sürpriz görünün adayın sayın Celal Doğan olduğunu artık 13 gün kala söyleyebiliriz. Alacağı oy oranı ile ilgili yorum yapmakta doğru olmaz. Çünkü bu bir seçimdir. Sandıktan ne çıkacağını kimse bilmez. Ama ne var ki Celal Doğan'ın da Gaziantep'te 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi seven % 5 dolayında net bir seçmeni var. Bu seçmen Celal Doğan nereye gidiyorsa, partisi farketmeden oy alıyor. Bir de sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da aday olan İdris Naim Şahin'e büyük tepki gösterirken, her nedense Celal Doğan'ın adını ağzına almadı. Ne aday olduğunu, ne de olmadığı konusunda yorum yapmadı. Bence sayın Erdoğan, Celal Doğan'ı Gaziantep'te sayın Şahin'in rakibi görmediği için dikkate almadığı görüşü bende ağır basıyor. Ayrıca sayın Ejder Demir'de her geçen gün seçim meydanlarına ısınmaya devam ediyor. Sayın Demir'e en başta CHP'liler oy vermiyordu, şimdi oy vermeye başladı. Ejder Demir genellikle ülkücü, İYİ Parti ve CHP seçmeninden de oy alıyor. Ancak ne kadarı Ejder Demir'e sandıkta yansıyacağını hep birlikte göreceğiz. Bir de unutmadan söyleyeyim, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Türkiye geneli rüzgarı olursa, Ejder Demir'de iyi bir oy alabilir görüşü içindeyim.

MERKEZ VE TAŞRA İLÇELERDE SON DURUM NE?

Hep söylüyorum. İkili yarış olan yerlerde sıkıntı var, üçlü yerlerde AK Parti açısından sıkıntı görmüyorum. Şahinbey'de sayın Tahmazoğlu bazılarının söylediği gibi % 60 dolayında oy alacağını iddia ediyorlar. Mümkün değil. Oy oranı % 50 ile % 55 arasında olabilir. Çünkü karşıdaki Sait Köse ve Abdülhadi Bay'ın "Elleri armut" toplamıyor. Hem CHP, hem de İYİ Parti vargücüyle asılıyor. CHP Şahinbey'de HDP'den de kim ne derse desin, oy alıyor. Ayrıca Şehitkamil'de de sayın Rıdvan Fadıloğlu net favori görünüyor. Ama ne var ki CHP adayı Nesrin Tuncel'de her geçen gün seçmen üzerinde hem ismiyle, hemde partisiyle ağırlığını hissettiriyor. Bana göre sayın Tuncel'de CHP, HDP ve diğer partilerden de oylar alıyor. Ne kadar yansıyacağını şimdiden söylemem mümkün değil. Ama gördüğüm 2002'den bu yana yapılan tüm seçimlerde CHP Şehitkamil'de % 20 bandında koşmuş. Bir de buna HDP seçmenini eklersek % 30 gibi bir oyla başlıyor. Tabi Matematik'te "İki iki" dört etmiyor. Bu bir seçimdir. Birde sayın Bekir Öztekin'de eski AK Partilidir. Seçmen üzerinde ağırlığı vardır. Çünkü bu ilçede 5 yıl belediye başkan yardımcılığı yapmıştır. İyi de çalışıyor. Sayın Öztekin için de ne kadar oy alacağı konusunda yorum yapmam mümkün değil. Neden derseniz?, İYİ Parti toplam bir yıllık bir parti. Ne kadar oy alabileceğini de bu nedenle söyleyemiyorum. Bir de eski geçmişi olmadığı için ve bir seçime de katılmaması nedeniyle bundan dolayı alacağı oyla ilgili karar veremiyorum.

TAŞRADA İKİLİ YARIŞ VAR

Taşra ilçelerde ikili ve üçlü yerlerde yarış devam ediyor. Üçlü bir tek yer var, o da Nurdağı. Sayın Kavak, sayın Dilek ve sayın Yılmaz bire bir yarışıyorlar. Sonucun ne olacağını şimdiden kestiremiyorum. İslahiye'de Vural ile Köse nefes nefese mücadele ediyor. CHP milletvekili İrfan Kaplan'ın İslahiyeli olması nedeniyle iyi bir etkisi var. Oya ne kadar yansıyacak onu bilmiyorum. Nizip'te de yine Sarı ile Aslan iyi bir mücadele içindeler. Kimine göre Aslan, kimine göre de Sarı görünüyor. Bana göre de sayın Sarı seçimi Aslan'a fark atarak alacağını söylüyorum. Tabi herşeyi sandık bilir. Karkamış'ta da Ali Seydi Yılmaz ile Ali Doğan baş başa gidiyorlar. Sonuç ne olur bilemiyoruz. Araban'da Mehmet Özdemir ile Hasan Doğru arasında iyi bir yarış var. Yarışın favorisi kim derseniz, yorum yapamıyorum. Yavuzeli'nde de sayın Sakaroğlu ile Mehmet Kaya aynı şekilde bire bir adeta savaşıyorlar. Savaşın sonunun ne olacağını kestirmem mümkün değil. Ve yine merkez ilçemiz Oğuzeli'nde de iki öğretmen aday olan sayın Kılıç ile sayın Dinçkan iyi mücadele ediyorlar. Hep söylüyorum. İkili yarışlarda seçmen adayların kişiliğine bakarak oy veriyor. Sayın Sait Kılıç'da Oğuzeli'nde bana göre iyi hizmetleri var. Anketlere göre de Sait Kılıç favori görünürken, Dinçkan'ın da sürpriz yapabileceğini de söyleyebilirim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.