Gaziantep'te her yer kırmızıya boyandı!

Gaziantep'te her yer kırmızıya boyandı!
"Gaziantep'te covid-19 çemberi çok daraldı. Gaziantep'in risk haritası güncellendi. Gaziantep’te neredeyse Ormanlar ve mezarlık hariç heryerin kırmızıya boyandığı görülüyor."

Gaziantep’te İncelenen 13 bölgenin neredeyse tamamı HES uygulamasındaki haritada çok riskli bölge olarak geçiyor. İnsanların yoğun olarak yaşadığı mahaller çemberin içinde.
Ülkemizde en fazla nüfusa sahip illerin başında gelen Gaziantep'in, Suriyeliler hariç 2020 yılında resmi sayıma göre nüfusu 2 Milyon 69 Bin 364 kayıtlara geçti.

Günlük Vaka sayısı 2 bini geçti

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca açıkladı

Gaziantep vaka yoğunluk sayısı bakımdan Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa’dan sonra 5. sırada yer alıyor. Vaka sayısı günlük 2 binin üzerine çıkan, günlük vefat sayısı her geçen artan Mart ayından bu yana covid 19’dan ölenlerin sayısının 2 bini geçtiği Gaziantep’te hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75 civarında.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kısıtlamalarla hafta sonları tam gün, hafta içi ise akşam saat 21.00’den sonra Gaziantep dahil tüm Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti.

Gaziantep koronavirüs risk haritası.. İşte bölgelerin son durumu

GAZİANTEP KORONAVİRÜS HARİTASI:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.