Küsbeoğlu'na AHİLİK Alkışı

Küsbeoğlu'na AHİLİK Alkışı
Küsbeoğlu'na AHİLİK Alkışı

Bu yıl 32, kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri GastroAntep Festivali ile birlikte başlarken, ahilik haftası coşkusu devam ediyor.

Dolu Dol bir hafta proğramı hazırlayan Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu'nun, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ile birlikte 32, Ahilik haftasının 12-22 Eylül tarihleri arasında kutlanması için büyük çaba sarf ettikleri görüldü.
Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, unutulan esnaf kültüründeki bazı davranışların ahilik haftasındaki etkinlikler ile tekrar yaşatılacağını söyledi. Başkan Küsbeoğlu, "Ahilik kültürümüzü yaşatırsak gerçekten sıkıntıların çözüleceğine inanıyorum. Ahilik birlik beraberliğimizi muhafaza eden bir geleneğimizdir. Ahilik kültürünü tatbik edersek ülkemizde hiç bir sıkıntı yaşanmaz. Ben siftah ettim, komşum da siftah etsin, anlayışı devam etmeli. Ancak bunlar unutuldu. Ahilik kültürümüzü yaşatırsak gerçekten sıkıntıların çözüleceğine inanıyorum. Onun için ahilik kültürü ve felsefesinden ayrılmamız gerekiyor. Bu yıl iki önemli etkinliği bir arada yapıyoruz, Ahilik Haftası ve GastroAntep Festivali. Bu etkinlikler kentimiz ve esnafımız için verimli bir süreç olacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.