Yok böyle şampiyonluk..!

Yok böyle şampiyonluk..!
Yok böyle şampiyonluk..!

2004 Büyükşehir Belediyespor'un şampiyonluk öyküsü..!
Yıl 2004 AK Parti ve Tayyip Erdoğan rüzgarının estiği dönem. Bu fırtına 2002 seçimlerinde ulusal hükümetleri götürmedi, 2004 yılında hemen hemen tüm şehirlerde yerel belediyeler AK Parti tarafından kazanıldı.
Asım Güzelbey büyük bir farkla 15 yıldır hem Gaziantep'i hemde Gaziantepspor'u yöneten efsane Celal Doğan'dan Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandı.
Gaziantepspor Celal Doğan ve Asım Atmaz yönetiminde yoluna devam ederken, Büyükşehir Belediyespor ve Gaskispor takımlarıda Asım Güzelbey'e ve belediyeye geçti.
Olay Medya Yönetim Kurulu Başkanı Erol Maraş'ta ilk beşteki meclis üyesi olduğu için otomatikmen Büyükşehir Belediye meclis üyesi oldu.
Bu esnada kimsenin takımları düşündüğü, ilgilendiği de yok. Çünkü belediyenin devir, teslim, personel dizaynı, daire başkanlıkları filan Asım Güzelbey resmen boğulmuş durumda. Bu arada Erol Maraş Asım beyin yanına gelip giderken özel kalemi Sevim hanımın yanında elinde dosyalarla bir kaç defa Sadık Öztürk hocayı görür.
Kendisi daha önceden Sadık hocayı tanıdığı için " Hayırdır hocam, kaç defadır seni burada görüyorum, konu nedir " deyince, Sadık hoca " Başkanım bildiğiniz gibi seçimler sonrası hem Büyükşehir Belediyespor, hemde Gaskispor başkanı ve yöneticileri istifa etti. Yeniden genel kurul yapılması lazım, yoksa takımlardaki tüm futbolcular bedelsiz olarak kalır, takımlar kapanma noktasına gelir " deyince Erol Maraş " Tamam sen bekle, ben seni içeri çağırınca gel " der.
Biraz sonra Asım bey ile kendisini çağırır ve anlat bakalım der. Sadık hoca aynısını tekrarlar ve dosyaları bırakır gider.
Asım bey " Erol sen bu konuyla ilgilen, benim halimi görüyorsun zaten, bir araştır, yönetim kurulunu belirleyin, daha sonra tekrar bir araya geliriz " der.
Erol Maraş ve ortağı Raci Dölek beni " Kenan acil televizyona gel, önemli bir konu var, görüşmemiz lazım " deyince bende gittim.
Ve Mustafa Teke ile birlikte dördümüz oturduk. Erol abi " Kenan bu spor işi bize doğru geliyor ve galiba kaçamayacağız. Çünkü Asım başkana ben itiraz bile edemedim. Kendisi bana madem ben belediye, şehir için mücadele ediyorum, sizde bana sporda destek olacaksınız, itiraz istemem, sen benim en yakın dostumsun " dedi.
Bende Erol Maraş ve Raci Dölek'e " Abi bu spor işi riskli ve gayet fedakarlık, emek isteyen bir iş. Hele birde biz basın kuruluşu ve aynı zamanda yıllardır spor yazan, yorumlayan, televizyonlara çıkıp ahkam kesenler olarak çok ayrı ve tehlikeli. Neden derseniz ?
Biz bu işte başarılı olamazsak, gördünüz işte bunları bizlere yıllardır sallayanlar, akıl verenler, kendilerini duayen zannedenler çuvalladı derler, bir daha biz her ekrana çıktığımızda, her yazı sonrası bu önümüze ağır bir fatura olarak konur. Ama başarılı olursak yaptıklarımızın ispatı olur, hem televizyonumuza, hem sizlere, hemde bizlere müthiş katkı sağlar. Karar sizin ben her iki kararınızda da sonuna kadar yanınızdayım " dedim.
Erol abi bir gün sonra tamam deyince Mustafa Teke ile birlikte kolları sıvadık. Erol başkan yönetim kurulu üyelikleri, sonra liste ve genel kurul için o zaman kulüp binası Celal Doğan Tesislerinin yanındaki yerdeydi. 20 kişi, yanımızda sadık Öztürk hoca, halen Gaziantep FK'da çalışan Ömer Kanalan ve Ayhan Kaya ile birlikte genel kurulu yapıldı.
Herkes acemi, sudan çıkmış balık gibi. Tesisler içler acısı, ortalıkta ne hoca var, ne futbolcu var, ne çalışanlar var.
Ama Erol başkan inanılmaz bir yönetim kurulu oluşturdu. Gaziantep iş dünyası, siyaset, spor dünyasının birlikte olduğu dev bir yönetim kurulu. Ünsal Göksen, Necmettin Ay, Ekrem Sakıcı, Sedat Özdinç, Cuma Güzel, Asım Kuyucu, Ali Erdana, Arif Arnavutoğlu, Tahir Tekin Öztan, Ali Yener, Mehmet Kuyucu, Behiç Elbeyli, Mehmet Demirbaş.
Bu arada ben yönetim listesinde değil, işin perde arkasında mutfağındayım. Başkanın sportif danışmanı yada şimdiki anlamda sportif direktör gibi görev yapıyoruz, parasız, pulsuz, amatör heyecanla. Yönetim toplantılarına giriyoruz, Sadık hoca ile birlikte federasyon yazışmaları, idari kısmı , mutfağını dizayn ederken.
Kulübüde Gaziantepspor tesislerinden Gaskispor Tesislerine mecburen taşımak zorunda kaldık. Çünkü Büyükşehir Belediyespor Tesisleri Gaziantepspor arazisinin içerisindeydi.
Yarın teknik direktör seçimi...!
Futbolcu transferleri, kamplar..
Ali Yener olayı...
Şampiyonluk hikayesine devam, inanılmaz yok böyle şampiyonluk 11 ayda küme düşmeyin yeter , kapatırlar bunlar futbol takımlarını denilen ortamdan 93 golle Avrupanın en çok gol atan ve şampiyon olan takımın öyküsü.!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.