TÜRK FUTBOLU YABANCILARA TESLİM

TÜRK FUTBOLU YABANCILARA TESLİM
MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, OLAY SPOR’un sorularını yanıtlayarak Türk futboluyla ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Önceki gün Spor Müdürümüz Mustafa Teke ile canlı yayında bir araya gelen MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Türk futbolunun geleceğiyle ilgili önemli açıklamalar yaparak, Gaziantep futbolunu değerlendirdi. Sermet Atay, Türk futbolunun son yıllarda yabancı oyunculara teslim edildiğini dile getirerek, “İstiklal Marşımızı okurken, 11 futbolcudan 10 tanesi yabancı” diye konuştu.

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, OLAY SPOR’a yaptığı özel açıklamasında şu görüşlere yer verdi. İşte Sermet Atay ve söyledikleri;

GAZİANTEPSPOR’UN İÇİNDE BÜYÜDÜM
Bizler Gaziantepspor’un evladıyız. Babam 30-35 yıl amatörde bu kulübe emek verdi. Babam kulüp müdürlüğünü yaptı hizmetleri oldu. Kulüp kurulduğundan buyana ben Gaziantepsporluyum. 1969 yılında Mehmet Paşa Camisinin karşısında eski Ticaret Odası’nın olduğu yerde kulüp binası vardı. O günleri çok iyi bilirim. Babamın gidip gelmesi nedeniyle hemen hemen Kamil Ocak Stadı açıldığından buyana ben bütün maçları gitmişimdir. O çorba parası bulunmayan günlerde yanlarına kumanya alarak, çuvalların içine malzeme koyarak deplasmanlara gidildiğini bilirim.

TÜRK FUTBOLU YABANCILARA TESLİM EDİLDİ
Gaziantep’in değerleri, Gaziantepspor’un özelliği kendi oyuncularını yetiştirmesiydi. Bir zamanlar Türkiye’de biz birinciydik. Amatör futbolcu yetiştirme konusunda örnek gösteriliyorduk. Şu anda alt yapı tamamen bırakıldı. Atıl vaziyette. Bizim Türk futbolu yabancı lejyonerlere ve paralı yabancılara teslim edildi. Şimdilerde maça gidiyorum, önümüze esame listesi geliyor ve içinde Türk oyuncu bulamıyorum. Galatasaray-Sivasspor maçına gittim, sahada oynayan 11 futbolcudan 10 tanesi yabancı. Biz neden bu kadar yabancıya esir olduk. Türkiye’de hiçbir yetenek yok mu? 81 milyon vatandaşımız arasında.

18 KİŞİLİK KADRODA 3 GENÇ OLMALI
Şimdi bu saatten sonra Türk futbolunda tüm kulüplere alt yapı zorunluluğu getirmek gerekiyor. Daha önce bu vardı, 18 kişilik kadronun içerisinde Türk futbolcularının ve alt yapıdan gelen gençlerin olması gerekiyor. Alt yapıdan yetişen 3 oyuncu kesinlikle 18 kişilik kadronun içerisinde olmalı. Bunu şart koşacaksın. Bunu kulüplerimiz bir yük olarak görüyor, bunu şart koştuğun zaman kulüplerin dönüp alt yapıya önem vereceklerine inanıyorum. “Deplasmana gidiyoruz, PAF takımı götürsem, 2.sınıf bir otelde yatırsam dedikodu olur, A takıma ne vereceksem, onlarada onu vermem lazım, buda kulübümüze çok büyük yük” diye düşünüyorlar. Ama şöyle düşünmüyorlar, buradan iki tane futbolcu çıkarsan zaten o alt yapının 10 yıllık gelirini elde edersin. Bunu yapmıyorlar, Avrupa’da 2. sınıf, 3. sınıf top oynayan, Afrika’daki gibi ne kadar ucuz futbolcu varsa getiriyorlar menejerler aracılığıyla.

3 BÜYÜKLER İSTEDİĞİ GİBİ YÖNETİYOR
Türk futbolu ne zaman yabancı egemenliğini bitirir, 11 kişilik kadronun yarısından bir fazlası Türk olmalı. Takımda en az 6 yabnıc olmalı. 5’den fazla yabancı oyuncu olmamalı. Mesala şu anda Türkiye Futbol Federasyonu var, MHK var ve bunları kim yönetiyor. Bende daha önce federasyon delegeliği yaptım, Sayın Ata Aksu döneminde biz temsil ediliyorduk. Üç büyüklerden kurulu bir TFF ve MHK var. Disiplin kuruluna, yönetime onlardan alınır. Artarsa bir tanede Anadolu kulübüne verirler. Ata Aksu’dan sonra Gaziantep’ten hiç federasyona isim verildi mi? Üç büyükler istediği yönetimi oluşturuyor, istedikleri hakemleri atatıyorlar. Adam düdük çalarken, bir kere duruyor. Hiçbir hakeme müdahale edebiliyormusun hayır. Onlarla senin delege sayın aynı olmadığı için hakem bile düdük çalarken bir kere dönüp bakıyor.

GAZİANTEP FK İYİ OLDU
Gaziantepspor’un amatörü düşmesi ve milyon TL borçlarla bırakılması sonrasında aslında Gaziantep Futbol Kulübü’nün Süper Lige çıkması iyi oldu. Gaziantep büyük bir şehir. Bu şehrin Süper Lig’de bir takımı olması gerekiyordu. Valimiz, Belediye başkanlarımız ve yöneticilerimizin büyük emekleri oldu. Bir şampiyonluk yaşadık. Çok iyi oldu ve Süper Lig’deyiz. Adil Konukoğlu başkanın de emekleri oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Gaziantep Futbol Kulübü, ilk sezonu olmasına rağmen ligde başarılı bir yıl geçiriyor. Bu ligde yaşamamız lazım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.