GAZİŞEHİR, KONUKOĞLU VE BÜYÜKEKŞİ!

GAZİŞEHİR, KONUKOĞLU VE BÜYÜKEKŞİ!
GAZİŞEHİR, KONUKOĞLU VE BÜYÜKEKŞİ!

Süper Lig heyecanı, yeni transferler, bomba isimler derken hafızalardan bir türlü silinmeyen Adil Konukoğlu'nun bırakacağı söylemleri kafamızı karıştırıyor. Büyük emekler verilerek çıkılan Süper Lig'de artık ne yaparız, nasıl mücadele ederiz bilmiyorum ama, yeni kurulan bir kadronun başarılı olması biraz zaman alacak gibi.
Şu ana kadar yapılan transferlere bakıyorum, kendi kulüplerinde başarılı olmuş isimler gibi gözüküyor. Haa, burası Gaziantep'¦ Farklı bir kültür, farklı bir ülke ve şehir. Gelen yabancıların uyum sağlaması ve aşının tutması biraz zamana bağlı. Ama, Süper Lige çıkarken kadroda iskeletin bozulması doğru olmadı. Hele hele, Segbefia gibi isimlerin gönderilmesi şaşırtı beni.
Tabi, parayı veren düdüğü çalar misali. Başkanın ve yönetimin bir bildiği vardır. Sadece beni endişelendiren teknik direktörün transferde yetkili olması. Yarın bir gün işler kötü gittiğinde ilk ipi çekilecek olan teknik direktör olduğuna göre, transferde bu kadar meydan vermemek gerekirdi, diye düşünüyorum. Neyse, sakla samanı gelir zamanı. Bizde biraz zamana bırakalım'¦
Gelelim asıl konuya'¦ Gazişehir Gaziantep'te Kulüp Başkanı Adil Konukoğlu, bırakın takımı Süper Lige çıkarmayı, aslında en büyük işi yaptı. Bu kulübü A.Ş. yaparak büyük bir hizmet gerçekleştirdi. Çünkü, kulübün yaşaması, ayakta kalması ve kimseye bağlı kalmaması için böyle bir girişim yapması gerekiyordu. Sonuçta Adil başkan bunu gerçekleştirdi. Eline yüreğine sağlık.
Ve bundan sonrası'¦ Son zamanlarda Adil Konukoğlu'nun görevi bırakacağı TİM eski başkanı Mehmet Büyükekşi'nin göreve geleceği söyleniyor. Tamam Adil bey bu görevi bırakabilir. Kendi şirketlerinin başına geçebilir ama, bu şehir Gaziantep'te yaşayan ve bu şehrin havasını koklayıp, suyunu içen birini istiyor. İstanbul kültürüne alışmış, buradan uzaklaşmış birini değil'¦ Konukoğlu ailesi bu işe soyunduğu için gerçekten tüm spor camiasında bir heyecan oldu. Herkes, "Bizden biri başkan oldu" diyerek sevindi. Adil Konukoğlu'nun 20 yıl sonra tribünlere gelmesi, Abdülkadir Konukoğlu'nun 20 yıl sonra şampiyonluk bayrağını dalgalandırması herkesin yüzünü güldürdü. Çünkü, yıllarca takımların başında Gaziantepli görmek isteyen bu şehir, bu heyecanı yaşadı.
Ama, gelinen noktada ismi geçen Mehmet Büyükekşi'nin ne kadar doğru bir isim olduğu tartışılır. Kendi işinde başarılı olmuş olabilir, işini büyütmüş olabilir ama, Gaziantep'e katkısı ne oldu sormak lazım. Gaziantep'te yaşamayan birinin buraya katkısı olacağını sanmıyorum. Çünkü, Mehmet beyi THY'den de tanıyorum. Gaziantep uçakta büyük sıkıntılar çekerken, burayı dönüp baktığını zannetmiyorum. Onun için, burada yaşayan, bu şehrin havasını soluyan, suyunu içen ve taraftarın içinden gelen birisinin göreve gelmesi benim temennim.
Haa'¦ Benim gönlüm Adil Konukoğlu'nun devam etmesinden yana. Çünkü, bu takım Konukoğlu ile Süper Lige çıktı, Süper Lig'de de kendisiyle devam etmeli. İllaki görevi bırakması gerekiyorsa aklı selim düşünmek daha doğru olur. Gazianteplinin, taraftarın benimseyeceği bir isim olmalı'¦ Benden uyarması'¦

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.