Muhtarlığı kazandılar ama! Kaplan kardeşler kurşuna hedef oldu

Muhtarlığı kazandılar ama! Kaplan kardeşler kurşuna hedef oldu
Muhtarlığı kazandılar ama! Kaplan kardeşler kurşuna hedef oldu

"Gaziantep'te seçimi kana bulayan cinayet olayında 3 kişi öldü 2 kişi de yaralandı. Seçimde kaybeden muhtarın oğlu kazanan muhtar Süleyman Kaplan'ı ve iki kardeşini öldürdü. Ancak kararı seçim kurulu verecek"

Gaziantep'te seçimi kana bulayan cinayet olayında 3 kişi kurşunlara hedef olarak yaşamını kayberken 2 kişide ağır yaralandı, olayının detayları ortaya çıkmaya başladı

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Köksalan köyünde muhtarlık seçimi sonrası oy sayma sırasında kaybeden muhtar Süleyman Oğuz'un oğlu Cuma Oğuz'un Muhtarlığı kazanan Süleyman Kaplan'a ve iki kardeşi Adem ve Eyüp Kaplan'a sandık başındaki sayımın ardından gruba ateş etmesinde iki kişinin de ağır yaralandığı ortaya çıktı.

SEÇİM ÖNCESİ TEHDİT

Göksalan köyünde çekişmeli geçen muhtarlık seçimi öncesi uzun süredir muhtarlık yapan ve seçime muhtar olarak giren Süleyman Oğuz'un yakınları Kaplan ailesine sürekli çekilmeleri yönünde tehditler gönderdikleri iddia edilirken, kaybetmeyi hazmedemeyen muhtarın oğlu Cuma Oğuz'un seçimi kana bulamasının ardından elindeki silahla kaçarken jandarmanın dur ihtarına uymayınca ateş edilerek durdurulduğu iddia edildi.

KARDEŞLER YAN YANA GÖMÜLECEKLER

Oy sayımının ardından mevcut muhtar Süleyman Oğuz'un kaybettiği ve koltuğunu Süleyman Kaplan'a bırakacağı anlaşılınca çıkan sevinç sırasında Cuma Oğuz'un Kaplan kardeşlerden Adem, Eyüp, Süleyman Kaplan isimli kardeşlerin kaldırıldıkları, Şehitkamil , 25 Aralık, Üniversite ve NCR hastaneleri acil servislerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamlarını kaybettiler. Ağır yaralı olarak Şehitkamil Devlet Hastanesine kaldırılan ve ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden kaybeden muhtarın zanlı oğlu Cuma Oğuz'un hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Adli tıp kurumuna kaldırılan Kaplan kardeşlerin adli tıp kurumunda yapılan otopsilerinin ardından Büyükşehir Belediyesi mezarlıklar müdürlüğünde yapılan işlemlerin ardından öğle namazına mütakiben toprağa verilmek üzere Köksalan göyüne götürüleceği belirtildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Olayın duyulmasının ardından Köksalan köyüne çok sayıda güvenlik güçleri sevk edilerek köy abluka altına alındı. Güvenlik güçleri her hangi bir olaya sebebiyet vermemek için cenaze namazı öncesi köye giriş ve çıkışların sıkı kontrolle yapıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.