Vatan Yahut Silistre

Vatan Yahut Silistre
Vatan Yahut Silistre

Konukoğlu öncesi'¦!
2005 ve 2017 arası Gaziantepspor futbolu'¦!
A ) Gaziantepspor önceden Avrupa'ya kamplar ve maçlar için çıkarken, bu dönemler arasında yüzlerce kez UEFA ve FİFA'ya yabancı teknik adam ve futbolcular alacak dosyaları için Avrupa'ya gitti.
B ) Gaziantepspor Türkiye futbol federasyonunda tahkimde, mahkemelerde yüzlerce menejer, kulüp, teknik adam ve futbolcu borcu süreci yaşadı.
C ) Gaziantepspor'un puanları silindi, bir alt lige düşürüldü.
D ) Gaziantepspor kulübü başkanı, yöneticileri ve dolayısıyla ismi hapishanelere düştü, yargılandı.
E ) Gaziantepspor kafilesi Eskişehir'de parası ödenmediği için otelden çıkartılmadı , rehin tutuldu ve valisi telefon ederek kefil oldu.
F ) Gaziantepspor otobüsü hacizler ve rehinler nedeniyle tesislerden çıkamadı.
G ) Gaziantepspor Celal Doğan tesislerinin elektrikleri kesildi.
H ) Gaziantep Valisi ve Belediye Başkanı sivil toplum örgütlerinden topladığı paraları takımın kulüp başkanı ve yöneticilerine güvenmediği için, takımın teknik direktörü ve kaptanına teslim etti.
I ) Takımın futbolcuları açız diye eylem yapınca dürümcü Recep Usta devreye girdi, nohut dürümü gitti.
İ ) Bu arada bu kadar olumsuzluğa rağmen, şehrin siyasi, sivil, ekonomi alanındaki insanlar devreye girmesine rağmen başkan, yönetim koltukları bırakmadılar. Hatta kongrelerde silahlar konuştu, tehditler, küfürler havalarda uçtu.
J ) Gaziantepspor teknik direktörü olan şahıs bu memleketin sembol ismi olan Kamil Ocak Stadının ismini Kalyon gruba 2,5 trilyona sattı ve hiç kimsenin gıkı çıkmadı.
M ) Bu kadar olumsuz tabloya rağmen şehrimizin, takımımızın ismi altlara doğru inerken borçlarımız füze gibi yukarı çıktı, şiştikçe, şişti, artıkça, arttı. Zannedersiniz ki bu süreç içerisinde Türkiye ligini, Kupaları, Avrupa'yı domine ettik.
Kısaca alt alta sıralayacak o kadar çık şey var ki ;
Hemen yanı başımızda Mersin İdmanyurdu örneği duruyor, süper lüks stadı var, tesisleri var, şehri var, taraftarı var ama ortada takım yok. Çünkü içini, dışını yedikleri gibi, önündeki 10 yıllık parayı iç etmişler. Bir daha Mersin'de profosyonel futbol ne zaman oynanır Allah bilir.
Gelelim Konukoğlu ailesine'¦!
Bu aile futbolda her sıkışıldığında şehrin siyasi, idari, bürokrasi , taraftar, medya anlamında ilk başvurulan adres. Amcası rahmetli Saip Konukoğlu bu şehri şampiyon yaptı, kardeş Abdülkadir Konukoğlu şampiyon yaptı, şimdi Adil Konukoğlu iki yıldır işini, gücünü, ailesini, zamanını, arkadaşlarını elinin tersiyle bir tarafa itip bu şehrin futbolu için, kırmızı ve siyah renkleri için, forması için, arması için maddi, manevi büyük bir savaş veriyor.
Neden ; Çünkü slogan belli " Dünya'da Türkiye, Türkiye'de Gaziantep " diyen bir aile taraftarların stadda yıllardır yaptığı " Gaziantep'in başına Gaziantepli gelecek " tezahüratlarına kulak tıkamadı ve başkan oldu.
İki yıldır 70 trilyona yakın parayı bu şehrin takımı, hedefi için harcadı, bir gün belediye, vali, sivil toplum örgütleri, arkadaşlarından tek kuruş istemedi. Şöyle düşünün sadece geçtiğimiz yılki Bursa'daki inanılmaz final maçı için yapılan organizasyon ve harcanan emeği göz önüne getirin, gerisini boş verin.
O zaman gelin ekonominin cayır cayır yandığı bu dönemde bu yiğit delikanlıya sahip çıkalım, maddi olarak değil manevi olarak, kiminiz duanızla, kinimiz formayı giyerek, kiminiz seslerinizle bu şehrin, bu takımın, bu insanın yanında olun.
Zamanında Namık Kemal demiş ya " Vatan yahut silistre " diye.
Bende diyorum ki seçenek sizin ya Mersin İdmanyurdu gibi kepenk kapatacağız, yada Avrupa, Süper Lig, yeni Roma ve Lens zaferleri için stadda ve başkanın yanında olacağız.
Karar sizin'¦!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.