Organize Sanayi’de neler oluyor..?

Organize Sanayi’de neler oluyor..?

HABERİN VİDEOSU

Organize Sanayi’de neler oluyor..?

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi elektrik tüketim oranı ve üretimdeki artıştan dolayı pandemi sürecinde Dünyanın Çin’i olarak görülüyor. Bu sevindirici tablo üretim ve istihdama katkı sağlarken bazı çevrelerin Organize Sanayi Bölgesi üzerindeki oyunları ve yıpratma politikaları ise her geçen gün daha farkıl şekilde devam ediyor. 300 fabrika yalanı ile vurulmak istenen darbe, korona virüsten hayatını kaybeden insanlar üzerinden fabrika sahiplerine ihale edilmesi ve 10 milyonluk vurgun iddiaları ile pekiştirilmek istendi. Ama nafile Gaziantep halkı her yalana her kurguya inansaydı bu kadar başarı hikayesi yazamazdı. Bu hafta bir gazetenin manşete taşıdığı koronadan hayatı kararan ailenin hikayesinin perde arkası, 10 milyonla ortadan kaybolduğu iddia edilen fabrika finans müdürü ve Düzbağ projesinin açılışını yapan Sayın Cumhurbaşkanı’nın şehir hastanesi ile söylemlerini gündeme getireceğim.

OPERASYONU KİMLER YAPIYOR…

Pandemi sürecinde üretim ve istihdama değer katmak ve ülkeye döviz girdisini artırmak için gecesini gündüzüne katan ve canını hiçe sayarak gayret gösteren sanayicimize teşekkür etmek Gaziantep’lilerin borcudur. Ama her zaman krizi muhalefet fırsatına çeviren bazı çevreler boş durmayarak 300 fabrikanın açılışını bile ‘Yalan haber’ diye niteleyip darbe vurmak istediler. Buna en büyük cevabı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, enerji tüketim miktarları ve üretilen mal miktarı ile verdi. 300 fabrikanın yalan olduğu söylentilerinde başarısız olan aynı çevreler bazı sivil toplum örgütleri ve onların yayın organları ile operasyonlara ve yıpratma politikalarına devam ediyorlar.

FABRİKADA VİRÜS MÜ ÜRETİLDİ..

Bir yayın organının manşete taşıdığı ‘Çalışmaya zorlandı, virüs kaptı, ailesini kaybetti’ haberi gayet açık bir şekilde organizede sanayiciye oynanan oyunu ortaya koymaya yetiyor. Haberin özeti, bir fabrikada çalışan işçinin virüs kapması, ardından ailesini bulaştırması ve kronik rahatsızlığı olan ailenin hayatını kaybetmesi. Gazetecinin bakış açısında bir tuhaflık yok. Olay haber değeri de taşıyor ama haberde vurgulanan fabrika yönetiminin işçiyi çalışmaya zorlaması kısmı inandırıcı değil. Gaziantep OSB’de yüzlerce fabrika var. Dünya genelinde olduğu gibi üretim zincirini durdurmamak adına virüs nedeniyle üretmek zorunda olan ve tedbir alarak çalışan firma sayısıda az değil. Virüs bulaşının engellemek için tedbir alan, sürekli test yaptıran, işçi sağlığını ön planda tutan bir işletmede çalışan işçinin evine gitmesiyle birlikte alınan tüm tebdirlerin sil baştan uygulanması gerekmezmi.

HER SİLAH SAHİBİNE DÖNER

Yani ‘İşçi virüsü fabrikada kaptı’ söylemi yapılırken, bu işçinin 24 saat 7 gün fabrikada olması, evine hiç gitmemesi ve istirahat, izin saatlerinde kahvede, markette, sokakta, komşu ziyaretinde veya düğünlerde yer almaması gerekmezmi. 8 saat çalışıp fabrikadan ayrılan ve günün kalan 16 saatini dışarıda geçiren bir işçi virüs testi pozitif çıkınca neden fabrika suçlanır ben bu işi anlamakta zorlanıyorum. Ben o işçi kardeşimin vefat eden ailesine Allah’tan rahmet dilerim. Virüsü atlattığı için kendisine şifa dilerim ama pandemi sürecinde virüs haberleri ile üretim derdindeki sanayiciye operasyon yapan kişilere de ‘Allah’tan korkun’ derim. Haber yapın, insanların derdini gündeme taşıyın ama gazetecilik adı altında bazı kesimlerin muhalif sözcülüğünü yapmaktan vazgeçin. En acı şey insanların felaketleri üzerinden prim yapmaya çalışmaktır. Her silah sahibine mutlaka döner. Gün gelir maşalığını yaptığınız çevreler sizi ateşin içine atmakta hiç tereddüt etmezler.

10 MİLYONU KİM ALDI..

Yine organizede bir haberle gündeme geldik. Bir tweet adresi kısa bir bilgi notu paylaştı ve herkesin kafasında soru işareti oluşturdu. Sanayide bir işletmenin finans müdürünün 10 milyonla ortadan kaybolduğu söylemleri kulaktan kulağa yayıldı. Kimileri bir holdingden bahsetti, kimileri bir halı firmasından derken iş en son iplikçi bir ailenin önceden galericilik yapan ortağında son buldu. Aynı tweet adresinin 10 milyorluk ortadan kayboluşun hikayesini yazmasını bende meraka bekliyorum. Yoksa bu işte 300 fabrika yalanı, virüsteki can kayıplarının fabrika sahiplerine mal edilmesi gibi mi okunacak göreceğiz. 10 milyon lira 1 milyon 50 bin Euro yapar. Bugünkü kura göre. Yıllık ihracat rakamları milyon Eurolar olan firmalarda 1 milyon Euroluk bir finans karmaşası ne kadar gündemde olur onuda zaman gösterecek.

DÜZBAĞ ALKIŞI HAK ETTİ

CumhurbaşkanıRecep Tayyip ErdoğanGaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattıve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çiftçiyi, esnafı asla unutmadık. Bunun yanında kiralarda vesaire düzenlemeye gidiyoruz. Onları da Kabine Toplantımızın ardından açıklayacağız. Pek çok destek programını hayata geçirdik. Böylesine kapsamlı bir sağlık ve ekonomi krizini herhangi bir yıkıma izin vermeden bugüne kadar getirdik." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Halen Kayacık Barajı ve sulamasıyla 120 bin hektarı sulanan topraklarımıza, Doğanpınar Barajı ve sulamasıyla 80 bin dekar daha ilave ederek Gaziantep ve Kilis arasındaki bölgeyi ülkemizin en önemli tarım üretim merkezlerinden biri haline dönüştürüyoruz. İlk etapta 18 bin hektarlık kısmı önümüzdeki sulama mevsimine yetiştirecek, kalanları da peyderpey tamamlayacağız." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ya Allah, ya Bismillah" demesinin ardından tören alanındaki kurdeleler kesildi. Erdoğan, tören alanındakilerden kurdeleyi kestikten sonra makasları günün anısına saklamalarını istedi. Bu başarılı projeyi her platformda gündeme taşıyan ve bitmesi için büyük çaba sarf eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ile ekibine Gaziantep adına teşekkür ediyorum.

Haftaya görüşmek ümidiyle hoşçakalın…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.