Video İzle...Son Dakika...İşte koronavirüsten Gaziantep’te vefat edenlerin sayısı?Türkiye'nin Yüzde 10'u Gaziantep'te

Koronavirüs vakalarının artışta olduğu Gaziantep’te bugün kaç kişinin Covid-19 kaynaklı vefat ettiği belli oldu.

HABERİN VİDEOSU

Bakan Koca, Türkiye genelinde bugün 74 kişinin Covid-19 nedeniyle vefat ettiğini, bugün tespit edilen hasta sayısının ise 2 bin 106 olduğunu açıkladı. Türkiye’de bugün koronavirüs nedeniyle vefat eden 74 kişiden 7’sinin Gaziantep’ten olduğu kayıtlara geçti.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, “Bugün tespit edilen 2.106 hastamız var. Ağır hasta sayısındaki yükseliş bugün de devam etti. Ağır hasta sayısını düşürmek zorundayız. Sağlık personelimiz her olağan üstü durumda olağan üstü fedakârlıkla çalışıyor. Onlara destek olmak için tedbirlere uyun” ifadelerini Kullandı.Gaziantep'te bugün 7'si koronavirüsten toplam 24 kişi vefat etti.Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte koronavirüs vakalarında tüm Türkiye genelinde artış yaşanıyor. Salgının başladığı günden bu yana vakaların yoğun seyrettiği Gaziantep'te de bir süredir düşük seyreden vaka sayısı tekrar yükselişe geçti.

VALİ GÜL UYARMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde 86 iş yeri için gerçekleştirilen kura çekim töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, son dönemlerde Türkiye'de ve Gaziantep'te vaka sayılarında artış yaşandığını belirterek, hastalığa karşı insanları uyarmıştı. Vali Gül, Avrupa'da ikinci dalganın başladığını ve Türkiye'de ise Covid-19'lu hasta sayısının yükselmeye başladığını vurgulamıştı.

2 hafta içerisinde Gaziantep'te yeni yasakların gelebileceğinin sinyalini de veren Gül, konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu salgın Avrupa'ya gelmeyecek. Sadece Çin'de kalacak zannedildi. Şuanda Avrupa'da ikinci dalga başladı. Vak'a sayıları yükseliyor. Sağlık Bakanımız 4-5 gündür İstanbul'da sayının yükseldiğini söylüyor. Gaziantep'te ticari hareketliliğin olduğu bir şehir. Bu vak'a artışları bize de gelecek. Kısmen de gelmeye başladı. Bütün Gaziantep'e düşen tedbirleri tekrardan gözden geçirmektir. Sosyal hayatımızı yavaşlatmazsak ticari hayatta önlemler almazsak 10-15 gün sonra tekrardan yeni yasaklar gelebilir. Çok şey istemiyoruz. Maske ve mesafeye dikkat edelim. Komşuluk aile ilişkilerine bir süre ara verelim. Ziyaretleri erteleyelim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.