Erkekte saç neden dökülür? Doğal saç çıkarma yöntemi

Erkekte saç neden dökülür? Doğal saç çıkarma yöntemi
Erkekte saç neden dökülür? Doğal saç çıkarma yöntemi

Erkeklerde saç dökülmesi çoğunlukla genetik yatkınlık ile gerçekleşir. Doğal içeriklisaç çıkarma serumu mavi suile dökülme problemlerini önlemek ve gür saçlara kavuşmak mümkün hale gelebilmektedir.

Erkeklerde Saç Neden Dökülür?

Sağlıklı bir kişide yaklaşık olarak 150.000 adet saç teli bulunmaktadır. Bu saçlardan her gün ortalama 100 saç teli dökülür ve yerine başka saçlar çıkar. Bu oldukça normaldir. Fakat bazı durumlar yeni saç oluşumu meydana gelmez ve bunun sonucunda seyrelme ile birlikte kellik meydana gelir. Erkeklerde saç kaybının 3 temel fonksiyonu bulunmaktadır. Genetik yatkınlık, erkeklik hormonu ve yaşlanmaya başlı olarak hücre yenilenmesinde meydana gelen azalmadır. Erkeklik hormonu olan testosteron, saçın beslenmesini sağlayan keratini engeller. Saç köklerinde etkin bir hormon olan testosteron dökülmenin en önemli nedenlerinden biridir. Bu bazı erkeklerde bu şekilde gelişir. Herkes için aynı neden söz konusu değildir. Testosteron hormonunun fazla salgılanması cinsel gücün daha aktif olduğu düşüncesi ile nitelendirilse de bu doğru değildir. Saç dökülmesi farklı bir şekilde gerçekleşmektedir. Dökülme nedeni bu hormonun varlığı değil saçın hormona karşı duyarlılığı ile ilgilidir. Genetik yatkınlık çoğu erkekte aktif dökülme nedenidir. Bunun yanında yaşlanmaya bağlı olarak hücrelerin eskisi gibi aktif olmaması ve yenilenmemesi de bu duruma neden olabilmektedir.

Doğal Saç Çıkarma Yöntemi Nedir?

Bazı bitkisel kürler doğal bir şekilde saç oluşumunu desteklemektedir. Bunlardan bir tanesi karanfil kürüdür. Özellikle erkek tipi saç dökülmelerinde etkili olan bu kür doğal bir şekilde dökülen saçların yerine yenisinin çıkmasını sağlamaktadır. Düzenli bir şekilde uygulama gerçekleştirildiğinde etkili sonuçların alınması mümkündür. Evde yapabileceğiniz bir başka doğal yöntem keçiboynuzu pekmezi ve hindistan cevizi yağının karıştırılması ile elde edilen kürdür. Bu kür ile hızlı bir şekilde saç çıkmasını sağlama ve uzatma sağlanabilir. Eğer kellik ve seyrelme problemi çok fazla ise bu kürü uygulayabilirsiniz. Saç gürleştirme, canlandırma ve sağlıklı bir saç derisi meydana getirmek için bitkisel içerikli kürler oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Saç çıkarmak için 1 tane yumurta sarısını 1 yemek kaşığı bal ve hindistan cevizi yağı ile karıştırıp saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Erkekler dökülme özellikle şakak ve alın bölgesinde görülmektedir. Bu doğal kür bu bölgelerde yeni saç oluşumunu sağlar ve Sağlıklı saçlara kavuşmanıza yardımcı olur. Bitkisel yöntemler her zaman olumlu etki göstermeyebilir. Uygulama sırasında dikkatli olunmalıdır.

2 Ayda Saç Çıkarma İpuçları

Saçlarınızda önemli oranda azalma ve seyrelme söz konusu ise ve birkaç ay içerisinde saçlarınızı gürleştirmek istiyorsanız öncelikle dökülmeyi durdurmanız gerekmektedir. Saçlarınızın normalin dışında dökülmesini engellemeli ve yeni saç oluşumuna yardımcı olacak yöntemleri denemelisiniz. Saçlarınızın dökülme nedenlerini ortadan kaldıracak yöntemleri uygulamalı ve gürleşmesi için bitkisel çözümler meydana getirmelisiniz. Bitkisel yağlar bu konuda oldukça etkilidir.

Saç Çıkarmak İçin Ne Yapılır?

Saçlarda dökülme problemini önlemek içi kimyasal içerikli ürünlerden uzak durmalısınız. Saç bakımını doğal bir şekilde gerçekleştirmeli, şampuan kullanımına dikkat edilmeli ve saçlar sık sık yıkanmamalıdır. Saçların sık yıkanması dökülmelerin artmasına neden olur. Saç çıkaran bitkisel içerikli serumlardan destek alınabilir. Doğal içeriklimavi su saç serumu yorumsayfasına tıklayarak içeriği hakkında bilgi alabilir ve saç bakımında ne kadar etkili olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.