Koronavirüs Kasım ve Aralık’ta ölüm kabusu yaşattı

Koronavirüs Kasım ve Aralık’ta ölüm kabusu yaşattı
Koronavirüs Kasım ve Aralık’ta ölüm kabusu yaşattı

Gaziantep’te 1 Kasım ile 15 Aralık’a kadar adeta koronavirüs ölüm saçarak, toplam bu 45 günlük sürede yaklaşık 1050 kişinin vefat ettiği öğrenilirken, kabus ayları olarak değerlendirildikleri belirtildi.

EN FAZLA ÖLÜM KASIM AYINDA

İlk Koronavirüs vakasının 20 Mart’ta görüldüğü Gaziantep’te, son aylarda vaka sayılarında korkunç artışlar yaşandı. Edinilen bilgilere göre, toplam vefat sayıları ise Kasım ayı itibariyle bin 856 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiği öğrenildi.
Kasım ayı en çok ölüm yaşanan ay olarak kayıtlara geçti. Resmi kayıtlara göre, Kasım ayında 681 kişi koronavirüsten yaşamını yitirdiği kaydedildi. 22 Kasım tarihi ise 35 ölümle en çok vefatın yaşandığı gün olarak kayıtlara geçti.

1-15 ARALIK’TA 374 KİŞİ VEFAT ETTİ

Gaziantep’te denetim ve kısıtlamaların artmasıyla Aralık ayında vaka ve ölüm sayıları düşüşe geçti. Edinilen bilgiye göre, 01-15 Aralık tarihlerinde kentte 690 kişi vefat etti. Bu ölümlerin yüzde 51’inde ölüm nedeni bulaşıcı hastalık olarak kayıtlara geçti. 05 Aralık’ta ölüm sayılarının 19’a kadar düşerken, 15 günde toplamda 374 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.