2024 PMYO Adayları Dikkat: Taban Puanlar ve Başvuru Şartları Açıklandı!

2024 PMYO Adayları Dikkat: Taban Puanlar ve Başvuru Şartları Açıklandı!
Üniversite sınavının ardından adayların merakla beklediği Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) taban puanları ve başvuru şartları açıklandı. Gelecekte emniyet teşkilatında görev almak isteyen öğrenciler için kritik bilgiler, TYT ve başvuru kriterleri gündemde

2024 yılında Polis Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) giriş yapmak isteyen adayların merakla beklediği soruların başında, hangi puan türü ile başvuracakları yer alıyor. Üniversite hayali kuran gençler, polislik mesleği için gerekli olan puan türünü ve detaylarını öğrenmek için arayış içinde.


PMYO'da odak nokta Temel Yeterlilik Testi
(TYT) olup adayların bu sınava giriş yapması yeterli görülmektedir. PMYO 2024'te hangi puan tipiyle başvuru yapılabileceğine dair detaylar adayların bilgisine sunuldu.


Adaylar 2024 PMYO'nun 250 ham puan barajını geçmek için asgari 45 net yapmak zorundalar. Öte yandan, yıl içerisinde şehit ve gazi yakınları için belirlenen 200 ham puan barajı da gözetilmekte.


Polis Meslek Yüksekokulu'na başvuru yapmak isteyen adayların sahip olması gereken asgari koşullar şöyle sıralanıyor:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- Lise veya dengi okul mezunu olmak.
- ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Üniversite Giriş Sınavı'ndan gerekli puanı elde etmiş olmak (TYT puanı değişiklik gösterebilir).
- 25 yaşını doldurmamış olmak.
- Belirlenen sağlık kriterlerini karşılamak; erkek adaylar için en az 167 cm, kadın adaylar için en az 162 cm boyunda olmak, beden kitle indeksinin 18.00 ile 27.00 arasında olması.
- Ek olarak, siyasi bir partinin üyesi olmamak, alkol veya uyuşturucu kullanmamak ve silahlı görev yapmaya hukuki bir engelinin bulunmaması gerekmektedir.


Polislik hayaline bir adım daha yaklaşan adayların gözü kulağı, 2024 PMYO başvuru tarihlerinde. Geçen seneki takvime bakıldığında başvurular 31 Temmuz - 09 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılmıştı. Bu bilgilere dayanarak, 2024 başvuru tarihlerinin de benzer bir dönemde olması bekleniyor ve adayların bu süreci yakından takip etmeleri öneriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.