Gaziantep’te kaç elektrikli araç şarj istasyonu var?

Gaziantep’te kaç elektrikli araç şarj istasyonu var?
Daha çevre dostu bir ulaşım için elektrikli araçlara geçiş yapmak isteyen Gaziantep sakinleri buraya! İşte Gaziantep’teki şarj istasyonları…

GAZİANTEP ELEKTRİKLİ ARABA ŞARJ İSTASYONLARI

Türkiye genelinde elektrikli araç (Electric Vehicle: EV) kullanımının her yıl önemli bir artış gösterdiğini fark etmiş miydiniz? Çevresel duyarlılık, yakıt tasarrufu ve düşük maliyetler başta olmak üzere birçok sebep, bu artışın kaynağını açıklamak için yeterli oluyor. EV kullanımının artması ise beraberinde, elektrikli arabaları şarj etmek için gereken istasyonlara da önemli bir ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

Günümüzde Türkiye genelinde toplam 2 bin 322 şarj istasyonu bulunuyor. Bu istasyonların yoğunluğu tahmin edilebileceği gibi nüfusa bağlı olarak en çok İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde konumlanıyor. Fakat bahsettiğimiz gibi elektrikli araç tercihinin artması ve EV kullanıcılarının şehirler arası yolculuklara artık daha çok çıkması ile, artık pek çok ilde elektrikli araç istasyonu bulunuyor. Bunlardan biri ise sanayi ve turizmiyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep!


GAZİANTEP’TE KAÇ ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU VAR?

Gaziantep’te 25 tane elektrikli araç şarj istasyonu bulunuyor. Bunlardan 22 tanesi Şehitkamil’de yer alırken, 2 tanesi Şahinbey’de yer alıyor. 1 elektrikli araç istasyonu ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde yer alıyor.

GAZİANTEP ELEKTRİKLİ ŞARJ İSTASYONLARINDA NELER BULUNUYOR?

Gaziantep elektrikli araç şarj istasyonları W22 tipinde karşımıza çıkıyor. Üç istasyonda da “Soket 1 : 380 V, 32 A, 3 Faz AC” bilgisi yer alıyor. Bu da Gaziantep EV şarj istasyonlarının yalnızca AC (alternating current-alternatif akım) seçeneklerinden meydana geldiğini gösteriyor.

AC şarj istasyonlarında dönüştürücü bulunmuyor. Alternatif akım aracın kendi bünyesindeki dönüştürücülerle doğru akıma çevrilerek kullanıldığı için, bu istasyonlardaki şarj hızı da araçtaki dönüştürücünün gücüne bağlı olarak değişim gösteriyor. Fiyat bakımından ise AC şarj istasyonları, DC şarj istasyonlarına kıyasla daha uygun fiyatlı oluyor.

GAZİANTEP ELEKTRİKLİ ŞARJ DOLUM ÜCRETLERİ NEDİR?

AC şarj istasyonlarındaki ücretler DC şarj istasyonlarına göre daha az maliyetli olsa da, net bir şarj dolum ücretinden bahsetmek pek mümkün olmuyor. Çünkü şarj dolum ücreti şarj süresi, dönüştürücü hızı, hatta istasyonun bulunduğu konum gibi pek çok faktöre bağlı olarak değişim gösterebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.