Meteoroloji'den Kritik Uyarı: 12 İl Felakete Hazır Olun!

Meteoroloji'den Kritik Uyarı: 12 İl Felakete Hazır Olun!
Sonbaharın gelmesi ile birlikte Türkiye genelinde yağışlar bekleniyor. Ancak, bu yağışlar henüz kendini göstermedi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 il için korkutan bir uyarıda bulundu. İstanbul, Gaziantep, Adana, Antalya, Kastamonu, Gümüşhane, Karaman gibi iller neyle karşı karşıya? Detaylar haberimizde!


Ekim ayı itibariyle soğuk hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına aldı. İstanbul'dan Çanakkale'ye kadar olan bölgelerde sıcaklıklar aniden 5-6 derece düşerken, beklenen yağışlar bir türlü gelmedi. Yağışların gecikmesi, kuraklık alarmını tetikledi. Peki, bu durum ne anlama geliyor?

Kuraklık Tehlikesi Kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 il için "olağan üstü" kuraklık alarmı verdi. İstanbul, Gaziantep, Adana, Antalya, Kastamonu, Gümüşhane, Karaman gibi iller kuraklık tehdidi altında. Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, "Şu anda kritik seviyedeyiz" dedi. Peki, kuraklık ne gibi sorunlara yol açabilir?

Baraj Seviyeleri Düşüyor: Önlemler Acil Mi?

Kaz Dağları'ndan beslenen Bayramiç Barajı'nın doluluk oranı hızla düşüyor. Su seviyesi yüzde 8,5'lere kadar geriledi. Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, "Baraj seviyeleri çok düşük! Acilen önlem alınmalı" diyerek çözüm önerilerini paylaştı.

Meteorolojiden Korkunç Uyarı: Felakete Hazır Olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Standart Yağış Endeksi uygulamasına göre hazırlanan yeni kuraklık haritası, bazı bölgeler için "olağnüstü kuraklık" ilanını getirdi. Marmara Bölgesi, Karadeniz Bölgesi'nin orta kesimi, Doğu Anadolu ve Çukurova Bölgesi şiddetli kuraklıkla karşı karşıya. Peki, bu durum ne gibi sonuçlar doğurabilir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.