Gaziantep dahil 11 ilde ödemeler başladı! Bakan Yumaklı Duyurdu

Gaziantep dahil 11 ilde ödemeler başladı! Bakan Yumaklı Duyurdu
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem nedeniyle afet bölgesi ilan edilen Gaziantep'in de aralarında bulunduğu 11 ilde, su ürünleri yetiştiricilik işletmelerine yönelik destekleme ödemelerinin bugün hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli Gaziantep'in de aralarında bulunduğu 11 ildeki deprem nedeniyle bu işletmelerde meydana gelen hasar ve yıkımların yanı sıra balık yumurtaları, anaç, yavru ve porsiyonluk balıkların zayi olması nedeniyle oluşan zararın giderilmesi ve su ürünleri yetiştiricilik işletmelerinin faaliyetlerinin sürdürülebilmesi amacıyla 44.676.500 ₺ tutarında bir destekleme ödemesinin bugün saat 18:00'den sonra üreticilerin hesaplarına yatırılacağını belirtti.

Bakan Yumaklı, bu destekleme ödemesinin sağlanmasıyla ilgili olarak, sağlıklı ve güvenilir gıda temininin Tarım ve Orman Bakanlığı'nın öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, artan nüfus ve buna paralel olarak ortaya çıkan hayvansal protein ihtiyacının karşılanmasında sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliğinin büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Bakan Yumaklı, depremde zarar gören su ürünleri yetiştiricilik işletmelerinin faaliyetlerinin devamının bölge ekonomisi ve sürdürülebilir gıda temini açısından hayati bir öneme sahip olduğunu da vurgulayarak, bu destekleme ödemesinin bu işletmelerin toparlanması ve devamlılığının sağlanmasına önemli bir katkı yapacağını belirtti. Bu tür desteklemelerin afetzedelerin yanında olduğunu gösterdiği ve ekonomik iyileşmeye destek sağladığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.