Şehitkamil Belediye Binasının Yıkımı Devam Ediyor... Belediye Binasının Yerine Otel mi Yapılacak?

Şehitkamil Belediye Binasının Yıkımı Devam Ediyor... Belediye Binasının Yerine Otel mi Yapılacak?
Kahramanmaraş merkezli 6 şubat deprelerinde Gaziantep'te Ersin Arslan Hastanesi ve Şehitkamil Belediyesi Binası gibi kamuya ait binalar ağır hasar almıştı... Geçtiğimiz günlerde tarihi Ersin Arslan Hastanesi'nin kontrollü yıkımı tamamlanmıştı... 1994'te yapımı biten Şehitkamil Belediyesi binasının yıkımı Pazartesi itibariyle başladı...

Gaziantep'te Şehitkamil Belediyesi kurucu Başkanı Ahmet Yılmaz döneminde 1993 yılında yapımına başlanan ve 1994 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan Şehitkamil Belediye binası, 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden ağır hasar almıştı. Deprem sonrasında kullanılmayan bina, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede ağır hasarlı olarak raporlanmıştı.

BOŞALTIM İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Belediye binası, Otogar karşısında yer alan Belediye hizmet alanına taşınırken, 30 yıllık binanın yıkımı için çalışmalara da başlandı. Bina içerisinde devam eden işlemlerin ardından yıkım işlemlerine de başlandı. Pazartesi günü başlayan yıkım işlemleri devam ederken, çalışmaların ay sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

HİZMET BİNASI YIKILMIŞTI

Şehitkamil Belediyesi hizmet alanında yer alan ve meclis toplantı salonunun da bulunduğu bina, depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile daha önce yıkılmıştı. Depremden ağır hasar gören ana binanın da yıkılması ile alanın akıbeti de merak konusu oldu.

4 BAŞKAN GÖRDÜ

Şehitkamil Belediyesi kurucu Belediye Başkanı Ahmet Yılmaz döneminde yapımı tamamlanan Belediye binası, Mehmet Bozgeyik, Metin Özkarslı ve Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere 4 belediye başkanı gördü.

OTEL OLACAK!

13 bin 125 metrekarelik alana sahip Şehitkamil Belediye Binası yerinin akıbeti de belli oldu. İddialara göre, Belediye hizmet binasının yıkımının tamamlanmasının ardından bölgenin ekonomik olarak kalkınması için otel yapılacak. İddianın doğruluğunu ise zaman gösterecek.

Kaynak: Pusula

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.