Gaziantep Şehir Hastanesi eksiklerle açıldı! Gözler Sağlık Bakanında

Gaziantep Şehir Hastanesi eksiklerle açıldı! Gözler Sağlık Bakanında
Gaziantep Şehir Hastanesi sonunda açıldı ama eksikliklerle açıldı. En az 300 hekim ve 1200 sağlık personelinin daha olması gereken hastanede, tıbbi sarf malzemede de eksiklikler var.Ancak sağlık camiası, bu açığın kısa zaman içerisinde giderileceğine inanıyor. Şimdi gözler, yüklü atama yapılacağı yönünde söz veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çevrildi

TÜM HASTANELERDEN PERSONEL ALINDI

Şehir Hastanesi’ne hekim ve sağlık personellerinin tamamı Gaziantep’teki hastanelerden gitti. Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde fizik, Kardiyoloji kapatıldı, personeller Şehir Hastanesine gitti. Mücahitler Hastanesinde anjiyo kapatıldı, emekliliği gelenlerin dışında personeller Şehir Hastanesi’ne gitti. Yine Mücahitler Hastanesi’nde kroner yoğun bakım kapatıldı. 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde de kardiyoloji bölümünden personellerin çoğu Şehir Hastanesi’nde göreve başladı. Tüm hastanelerin yan dalları  Şehir Hastanesi’ne gitti.

AMELİYATHANELERİN ÇOK AZI HAZIR

60 Ameliyathaneden 7-8’inin hazır olduğu Şehir Hastanesi’nde, şu anda 300 civarında hekim var. En az 300 hekimin daha görevlendirilmesi gereken hastanede en az 1200 sağlık personelinin görevlendirilmesi gerektiği öğrenildi.

YÜKLÜ ATAMA YAPILACAK

Diğer şehir hastanelerinin bu kadar eksikle açılmadığı, planlama ve personel başkanlığının olduğu kadar Bakanlığın da bu işte sorumlu olduğu öne sürülüyor. Sağlık Bakanı Koca’nın personel açığının kısa sürede giderileceği yönünde söz verdiği öğrenilirken, Kasım ayında yapılacak atamalarda Gaziantep’e yüklü atama yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.