Antep Fıstığı Fiyatları İhracat Derken! Antep Baklavası Fıstık Diyarı Anteple Yarışıyor... Elmacıpazarı Güllüoğlu

Antep Fıstığı Fiyatları İhracat Derken! Antep Baklavası Fıstık Diyarı Anteple Yarışıyor... Elmacıpazarı Güllüoğlu
Fıstı Şehri Gaziantep ve Baklava Fiyatları. Gaziantep'te 1 Kilo baklava en ucuz 580 TL... “Baklava sevmem!” Diyenlerin bile Gaziantep’e gittiklerinde fikri değişiyor. Lokmacığınız test etti onayladı! Fatih Sultan Mehmed dönemi mutfak kayıtlarına göre baklava ilk kez 1473’te Topkapı Sarayı’nda yapılmış. O zamandan bu zamana kadar da Türk mutfağının en şanlı tatlısı baklava.

Gaziantep yöresinin tescilli markası kuru Antep baklavası'nın 1 kilo fiyatı  580 TL'ye ulaştı, Gaziantep Ticaret Borsası Antep Baklavası'nda kullanılacak boz fıstığın kilosunu 12 Ekim 2023'te 752 lira olarak açıkladı... Serbest piyasada Antep Fıstığı üreticilerinin 2023 yılının başında nerdeyse 180 TL'ye alınan Antep Baklavası'nda kullanılan Boz Fıstık fiyatı 3 - 4 katına şu anda Gaziantep'te baklava üreticilerine satılıyor, hatta  bu fiyatı kendi aralarında Gaziantepli Baklavacıların fiyat belirlediği bile iddia ediliyor...

BOZ ANTEP FISTIĞI'NIN FİYATI BAKLAVA'NIN TADINI BOZDU

Gaziantep'in tescilli lezzeti Antep Baklavası'nı asgari ücretle yaşıyan vatandaşlar kesinlikle yiyemezken, fıstık tüccarları ve Gaziantep dahil tüm illerde Antep Baklavası ismiyle neye ve ne ile üretildiği belli olmayan baklava'yı fahiş fiyata satıyorlar

“Baklava sevmem!” Diyenlerin bile Gaziantep’e gittiklerinde fikri değişiyor. Lokmacığınız test etti onayladı! Fatih Sultan Mehmed dönemi mutfak kayıtlarına göre baklava ilk kez 1473’te Topkapı Sarayı’nda yapılmış. O zamandan bu zamana kadar da Türk mutfağının en şanlı tatlısı baklava.

Elmacıpazarı Güllüoğlu

Evet, Gaziantep’te açılan ilk baklavacıdan bahsediyoruz. Gaziantepli Güllüoğlu ailesi 5 kuşaktır baklavacılığı sürdürüyor. Gaziantep’te açılan ilk dükkanlarının ardından hepimizin her yerde gördüğü şubeleri ile bu mesleğe 1871’den beri devam ediyorlar ve dünyanın en eski baklavacısı olduklarını söylüyorlar.

İlk baklava dükkanı…

1871 yılında Güllü Çelebi tarafından ilk baklava üretimini yapan Elmacıpazarı’ndaki Güllüoğlu ailesi hala bu ilk dükkanda üretimlerine devam ediyorlar. Burası gerçekten küçücük ve çok sıcak bir dükkan.

Baklavaları nasıl yapıyorlar?

Baklava Türk tatlıları içerisinde şüphesiz en zahmetli olan tatlı. Çok büyük emek ve özenle hazırlanan bu tatlının içerisinde kullanılan malzemeler de elbette sıradan değil. Harran ovasının buğdayından elde edilen unu Gaziantep’in seçilmiş fıstıklarıyla ve Şanlıurfa’nın sadeyağı ile buluşturan Elmacıpazarı Güllüoğlu, bu lezzetiyle küçücük dükkanını tıka basa doldurmayı başarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.