Emeklileri Sevinderecek Haber.. 81 ilde ücretsiz olacak!

Emeklileri Sevinderecek Haber.. 81 ilde ücretsiz olacak!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emeklilere yönelik başlatılan özel bir kampanya, milyonlarca emekli vatandaşı sevindirecek bir gelişmeyi beraberinde getiriyor. Artık Türkiye genelinde 81 ilde yaşayan emekliler için kaplıca tedavileri ücretsiz hale gelecek.

SGK'nın bu önemli adımıyla, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarını ilgilendiren bu müjdeli haber, kaplıca tedavilerini Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına dahil ediyor. Bu uygulama sayesinde emekli, dar gelirli ve sağlık sorunları yaşayan vatandaşların kaplıca tedavi masrafları devlet tarafından karşılanacak.

SGK, vatandaşların bu hizmetten yararlanabilmesi için belirlediği şartların yerine getirilmesini talep ediyor. Bu şartları yerine getiren vatandaşlar, kaplıca tedavilerinden ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Ayrıca bu kapsamda yol, refakatçi ve gündelik masrafları da SGK tarafından karşılanacak.

Kaplıca tedavilerine katılmak isteyen vatandaşlar için gündelik ücret desteği de sunuluyor. İl içi sevklerde (ilçe-merkez arası) 23 TL, şehirlerarası sevklerde ise 46 TL ödeme yapılacak. Yol parası desteği için biletlerin SGK'ya ibraz edilmesi gerekecektir.

Sağlık kurulu raporu almak, kaplıca tedavilerinden yararlanmak isteyenler için önemli bir adımdır. Resmi sağlık kurumlarından alınan sağlık kurulu raporunda, tedavi türü, seans sayısı, ve önerilen tedavi süresi gibi bilgilere yer verilmelidir. SGK'nın karşılayacağı seans sayısı 30 olarak belirlenmiştir.

Kaplıca tedavilerinden yararlanma şartlarına dair bazı önemli bilgiler de mevcuttur. Sağlık kurulu raporu alındıktan sonra, 5 iş günü içinde kaplıca tesislerine başvurulmalıdır. Bu süre aşıldığında, 6 ay içinde sevk belgesi gerekmektedir. Her hasta için SGK, en fazla 21 günlük ödeme yapmaktadır.

Kaplıca tedavileri, birçok farklı hastalığı kapsayan geniş bir yelpazede uygulanmaktadır. Bu hastalıklar arasında romatizmal hastalıklar, kas ve eklem ağrıları, iskelet sistemi rahatsızlıkları, nörolojik ve travmatik hastalıklar, böbrek ve idrar yolu hastalıkları, solunum sistemi hastalıkları, mide ve bağırsak hastalıkları, spor sakatlıkları ve cilt hastalıkları yer almaktadır.

SGK tarafından karşılanacak kaplıca tesislerinin listesine "kaplica.sgk.gov.tr" adresinden ulaşabilirsiniz. Bu kampanya, milyonlarca emekli vatandaşımız için sağlık ve refahlarını artırma fırsatı sunmaktadır. Bu önemli adımın emekliler için sağlık ve yaşam kalitesini artırıcı bir etkisi olacağı kesindir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.