Gaziantep ve Türkiye'de Ortalık Sahte Zeytinyağı İle Dolu! Yetkili isim, zeytinyağ alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı! Zeytin Yağını Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Gaziantep ve Türkiye'de Ortalık Sahte Zeytinyağı İle Dolu! Yetkili isim, zeytinyağ alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı! Zeytin Yağını Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, internetten satılan bazı zeytinyağlarının fiyatlarının düşük olmasının akıllara taklit ve tağşişi getirdiğini belirterek, "Tüketicilerimiz yağlarını güvenilir satış yerlerinden ve markalardan almalıdır" uyarısında bulundu. Şemsi Bayraktar, yazılı açıklamasında son günlerde zeytinyağı fiyatlarındaki farklılığın dikkati çektiğini söyledi.

SAHTE ZEYTİNYAĞI NASIL ANLAŞILIR?
Tüketicilerin satın aldığı zeytinyağının sahte olup olmadığını anlamasının çok mümkün olmadığına dikkati çeken Şemsi Bayraktar, şunları kaydetti:


"Tüketiciler aldıkları yağı rengine, kokusuna ve tadına bakarak değerlendirebilir olmalarına rağmen, zeytinyağının hileli olup olmadığı ancak belirli laboratuvar testlerinin yapılmasıyla anlaşılabilir.

Bu nedenle tüketicilerimiz yağlarını güvenilir satış yerlerinden ve markalardan almalıdır. Yapılan denetimler sonucunda uygulanan cezai işlemler caydırıcı nitelikte olmadığı için zeytinyağında yapılan sahtekarlık önlenememektedir.

Bu durumda en büyük zararı tüketiciler görmektedir. Tüketiciler zeytinyağı diye litresine 80-100 lira ödediği yağın aslında çok daha ucuz olan pamuk yağı, kanola, aspir yağı olduğunun çoğu zaman farkında bile olmamaktadır."

Şemsi Bayraktar, internet üzerinden satılan ve nerede üretildiği, stoklandığı belirlenemeyen, insan sağlığı için tehdit teşkil eden ürünlerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından takip edilmesi ve denetlemesi gerektiğini belirterek, denetimlerin sıkılaştırılmasının, ceza alanların kamuoyuna duyurulmasının önemli olduğunu ifade etti.

KATKISIZ ZEYTİNYAĞI BUZDOLABINDA DONAR

Zeytinyağı artı 4-5 derecede bulanıklaşır, 0 derece ile 6 derece arasında ise donar. Oda ısısında normal haline döner. Yağın donması kalitesini etkilemez. Aldığınız yağın bir örneğini buzdolabına koyun, donmasını bekleyin. Yağ katkısız ise tamamının katılaşması beklenir. Donmayan kısım varsa katkılı olduğunu anlarsınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.