Gaziantep'te ağır hasarlı binalar için ek kat modeli

Gaziantep'te ağır hasarlı binalar için ek kat modeli
Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri ağır hasar alan Gaziantepli bina sahipleri,evlerinin ağır hasar alması nedeniyle ek kat modelinin hayata geçirilmesini istedi.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremde zarar gören illerin başında gelen Gaziantep’te yaklaşık çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tespit ettiği 4500 dolayında ağır hasarlı binanın yıkılma kararı olduğu belirtildi. Ağır hasarlı binaların ev sahipleri , çaresiz olduklarını avuçlarında ne varsa biriktirdikleri ne varsa onunlada zorla ev aldıklarını evlerininde 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hasar gördüğü için yıkılacağını belirtirken, evlerini tekrar nasıl yapılacaklarını bilmediklerini söyleyerek hasarlı binaların yıkılmasına karşı çıktıkları belirtildi.

ÇÖZÜM EK KAT

Orta ve ağır hasarlı ev sahipleri buna çözüm olarak kendilerinin yaptıkları araştırmalarda ek kat, izni vererek ağır ve orta hasarlı binaların yıkılarak tekrar yapılması gerektiğini vurgulayarak “ ek kat ruhsatı ile oluşturulacak daireler için ” müteahhitlere ek bir bütçe oluşturarak bizlerinde bina sahipleri olarak hasarlı binalarımızın tekrar yapılabilir ve böylece ek kat izni ile yapılan binalarda biz de yeniden kaybettiğimiz evlerimize sahip olabiliriz. Bu Gaziantep için çok önemli bir durumdur,çünkü insanlar bütçeleri olmadıkları için ve mecbur kaldıkları için canları pahasına ağır hasarlı binalarda bile oturmayı kabul edebilecek duruma geldiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.