Gaziantep’te kayıp-kaçak su kullanımına karşı BÜYÜK önlemler alınıyor

Gaziantep’te kayıp-kaçak su kullanımına karşı BÜYÜK önlemler alınıyor
Gaski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Karadağ, kayıp kaçakta hedefimiz yüzde 10 seviyelerine inmek dedi. Karadağ, kaçak su kullananlara kesinlikle izin vermiyoruz. Su kayıplarını önlemek için borularımızı yeniliyoruz, diye konuştu.

Geçmiş yıllarda yüzde 40 seviyelerinde olan kayıp, kaçak oranı yapılan çalışmalar neticesinde yüzde 29’a kadar geriledi. Karadağ, pandemi döneminde hem kanalizasyon hem de içme suyu hatlarını değiştirdik. Çalışmalarımızı belediyelerimizin çalışmalarına paralel olarak yürütüyoruz. Yüzde 40’lardan yüzde 29’a kadar düşen kayıp,kaçak oranını yüzde 10 seviyelerine indirmek dedi.

Gaski Genel Müdürlüğü su kayıp ve kaçak önlemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Geçmiş yıllarda yüzde 40 seviyelerinde olan kayıp-kaçak oranı yapılan çalışmalar sonucunda yüzde 29’a kadar geriledi. Ayrıca Gaski, Nizip ve Karkamış ilçelerine bağlı 20 köyde yaşanan su sorununu çözmek için harekete geçti. Gaski Fırat’tan Eceler Mahallesine 20 kilometrelik su boru hattı döşeyecek. Borular sayesinde su ilk önce Nizip’in Eceler Mahallesi’nde bulunan su deposuna ardından ise Gevence Mahallesi’ndeki su deposuna aktarılacak.

Kaçak su kullanımına kesinlikle müsaade etmiyoruz

Gaski Genel Müdür Yardımcısı Karadağ, Pandemi döneminde hem kanalizasyon hem de içme suyu hatamızı değiştirdik. Çalışmalarımızı belediyelerimizin çalışmalarına paralel olarak yürütüyoruz. Kaçak su kullanımına kesinlikle müsaade etmiyoruz, dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.