Gaziantep’te boşanan boşanana

Gaziantep’te boşanan boşanana
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Gaziantep’te boşanmalarda artış yaşanıyor. 2018 yılında 3 bin 11 çiftin boşandığı kentimizde bu rakam 2019 yılında 3 bin 215, 2020 yılında 3 bin 6, 2021 yılında 3 bin 780 ve 2022 yılında ise 4 bin 412’ye yükseldi.

Konuyla alakalı konuşan Uzman Psikolog İlknur Bay, Gaziantep’te boşanmaların artacağına dikkat çekerken, “Erkeğin içki ve kumar bağımlılığı, erkeğin kadına şiddet uygulaması ya da ailelerin evliliğin çok fazla içinde olması kentimizde boşanmanın artmasına neden olabiliyor” tespitini yaptı.

İlişkilerde flört döneminin oldukça önemli olduğunu anlatan Uzman Psikolog Bay, “Bu dönemde partnerler birbirlerine romantik davranırlar. Evliliklerinde kriz çıkan ve terapiye başvuran çiftlerde tekrar o flört döneminde ki heyecanı yaratmaya çalışıyorum. O dönem birbirlerini nasıl gördüklerini, birbirlerine nasıl davrandıklarını hatırlatıyorum. O günlerde ki tutkuyu tekrar yakalayabilen çiftlerin evliliklerinde mutluluk artıyor. Kaç yıllık evli olurlarsa olsunlar, aralarında ne geçerse geçsin, birbirlerine hala tutku ile bağlı kalmaya çalışmaları evliliğinde uzun sürmesine yol açıyor” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.