GAZİANTEP'TE Büyükşehir ve Halk otobüsleri'nde EZİYET! GAZİANTEP'TE TOPLU ULAŞIMDA 'klima' OYUNU

GAZİANTEP'TE Büyükşehir ve Halk otobüsleri'nde EZİYET! GAZİANTEP'TE TOPLU ULAŞIMDA 'klima' OYUNU
Gaziantep'te toplu ulaşıma binmek zorunda kalan vatandaşlar hem fiyatlardan, hemde yazın açılmayan otobüs klimalar ve dahası slikonla kapatılmış halk otobüsü pencerelerinden adeta muzdarip! Gaziantep'te günde yaklaşık 500 bin yolcu taşınması nedeniyle kentin ulaşım ağında çok önemli yere sahip otobüslerde çalışmayan ya da yetersiz soğutma yapan klimalar vatandaşların tepkisini çekti.

Gaziantep'te özel halk otobüslerini ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait  otobüslerini tercih eden birçok vatandaş son zamanlarda klimaların çalışmadığından şikayet ediyor. Bu durumun kendilerini çok zorladığını belirten vatandaşlar, yaz koşullarında özellikle özel halk otobüslerinin havasız ve içerisinde durulamayacak kadar sıcak olması nedeniyle yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını bekliyor.


GAZİANTEP'TE YOLCULAR OTOBÜSLERDE TERLERİNİ KIYAFETLERİNE SİLİYOR
Gaziantep'te otobğüsler toplu ulaşımda resmen vatandaşın sağlığıyla oynuyor.  Gaziantep'te Kliması çalışmayan veya yeterli soğutma yapmayan araçlarda bazı yolcuların ellerindeki yelpaze ve gazetelerle kendilerini serinletmeye çalıştıkları bazılarının ise terlerini peçete ya da kıyafetleriyle sildikleri görülüyor.

GAZİANTEPLİ VATANDAŞLAR İSYANDA
Birçok Gaziantepli yolcu, havanın sıcak ve trafiğin yoğun olduğu zamanlarda otobüs şoförlerinin klimayı açmadığını ileri sürdü. Kullanıcılar, tıka basa dolu otobüslerde klimanın açılmadığını ve rica ettiklerinde şoförden olumsuz yanıt aldıklarını söyledi.

GAZİANTEP'TE "FİYATLARA ZAM YAPMASINI BİLİYORLAR AMA HİZMETE GELİNCE BURUN KIVIRIYORLAR"


Gaziantep'te toplu taşıma konusunda sıkıntılarını anlatan vatandaşlar: " Gaziantep'te otobüs şoförlere akaryakıta gelen en ufak zamda hemen belediyenin kapısını çalıyorlar. Maliyetlere yetişemediklerini söylüyorlar. Daha geçen haftalarda toplu taşımaya zam geldi. Zam yapmaya gelince bütün otobüsçüler hep bir ağızdan konuşuyorlar. Ama hizmete gelince hiç birinde tık yok. Havalar sıcak, insanları balık istifi gibi otobüslere dolduruyorlar. Şoförden klimayı açmasını istediğimizde ise ya klima bozuk yada maliyetleri bahane ederek açmıyor. Belediye Başkanlarında bu durum hakkında yardım etsinler. Her gün binlerce kişi şoförler yüzünden mağdur ediliyor" dediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.