Samsun ve Gezilecek Yerleri

Samsun ve Gezilecek Yerleri

Samsun, Karadeniz bölgesinde bulunan tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir şehirdir. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra eğitim, sağlık, ticaret, sanayi ve birçok farklı konuda bulunduğu bölgedeki diğer şehirlerden daha ileride denebilir. Ülkemiz tarihine de Samsun’un ismi altın harflerle yazılmıştır. Bu güzel şehri tanımaya ne dersiniz?

Samsunda Ne Yapılır?

Doğaseverler hem Samsundaki sayısız sahilde yüzecekler hem de uzun mu uzun kıyılarının güzelliğinden büyülenecekler. Eğer yüzmeyi düşünüyorsanız gitmeden önce hava durumunu kontrol etmeyi unutmayın. Meteoroloji 15 günlük hava durumu için buraya tıklayınız.

 

Eğer tercihinizi yüzmekten yana yapmak istemezseniz merak etmeyin. Sizin için de doğal güzelliklerimiz var. Samsunu rastgele gezerken bile denk gelebileceğiniz ormanlık alanlarıyla, şelaleleriyle ve kamp alanlarıyla doğa ile bütünleşmek isteyenler ve açık hava severler için birebir.

 

Atakum Plajı

Kurupelit Halk Plajı

Omtel Plajı

Çatalçam Plajı

İnci Plajı

Denizkızı Plajı

Şahinkaya Kanyonu

Kuş Cenneti

Kızılırmak Deltası

Nebiyan Dağı

Kunduz Balık Gölü Kamp Alanı

 

Eğer doğal güzellikleri gördüyseniz sırada Samsunun tarihi yapıları ve kültürel yerleri var. Geçmişten günümüze birçok yapıya ev sahipliği yapmış olan Samsun, birkaç saatinizden daha fazlasını hak ediyor.

 

Atatürk Evi ve Müzesi

1900'ün ilk yıllarında inşa edildiği düşünülen üç katlı "Mesudiye Oteli", Mustafa Kemal Paşa'nın ikametine karargah olarak tahsis edildi. 25 Mayıs-13 Haziran 1919 tarihleri arasında çalışmalarını yürüttüğü bu binanın odası ve içindeki eşyaları korunarak, "Gazi Odası" adıyla ziyaretçilere açılmıştır.

 

Bandırma Vapuru

Bandırma Vapuru, 19 Mayıs 1919'da IX. Ordu Kıtaatı Müfettişliği görevini üstlenecek olan Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını Samsun'a ulaştırarak, Türk Millî Mücadelesinin Anadolu üzerinden başlamasında son derece önemli bir rol oynamıştır. Bu sebeple tarihimizde özel bir yer edinmiştir.

 

Amisos Tepesi

Konklemera kaya kitlesinin oyulması ile yapılmış olan mezar odası, 5x5 metre boyutunda ve 2.30 metre yüksekliğindedir. Yerleştirilen beş mezardan üçünün kullanıldığı, diğer iki mezarın boş olduğu tespit edilmiş ve böylece burann bir aile mezar olduğu anlaşılmıştır.

Samsun İklimi ve Hava Durumu

Tatilinize başlamadan önce, gideceğiniz yerin hava durumunu kontrol etmek çok önemlidir.  Samsun, Karadeniz bölgesinde bulunan tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir şehirdir. Çoğunlukla nemli ve ılıman olan Samsun’un sıcaklığı, yaz aylarında 25-30 derece arasında değişirken, kış aylarında 5-10 derece arasında seyretmektedir. Fakat hatırlatmakta fayda var.Valizinizi hazırlamadan önce Samsun hava durumu kontrol etmeyi unutmayın.

Yöresel Lezzetler

Karadenize gidip yöresel lezzetlerini yemeden dönmemek olmaz.  Yakakentte Cevizli Mantı, Vezirköprüde Haşhaşlı Çörek, Termede Lepsi, Tekkeköyde Etli Yufka, Salıpazarında Bilekli Ekmeği, Ladikte Kuzu Tandır, Kavakta Çakallı Menemeni, İlkadımda Hamsi, Havzada Keşkek yemeyi ve 19 Mayısta Kıymalı Tarhana çorbası içmeyi unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.