‘Yunan galip gelseydi” diyenlere karşı Gaziantep ve Şahin Bey

‘Yunan galip gelseydi” diyenlere karşı Gaziantep ve Şahin Bey
Halil Konakçı, son vaazında Hatay'ı hedef aldı, "Hatay Arap şehridir', 'Fransızlar, Türklerden daha iyidir', 'Ezan Türkiye'de yasaklandı" gibi ifadeler ile Türk düşmanlığı yaptı. Fakat unuttuğu bir şey vardı Türk milleti bölünmez toprak bütünlüğü için canları pahasına mücadele eden ve bir karış toprağı için seve seve canını veren bir millettir. İşte bunun en iyi örneği ise Gaziantep şehri ve Türk milletinin kahramanlarından Şahin Bey…

Halil Konakçı Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı ile kurduğu cümlelerin ardından büyük tepki topladı. Bu tepkilerden en önemlisi ise İstanbul Avcılar Zeynebi Kübra Camisinin imamından geldi. İmam Muhammed Ali Gök, bugün cuma hutbesinde "Hatay Türk toprağıdır. Bu konudaki tavrımız nettir. Hatay Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsi meselesidir. Atatürk'ün meselesi bizim meselemizdir." İfadelerini kullandı. İmam Ali Gök’ün bu ifadeleri sosyal medyada gündem oldu. Türk milleti bir karış toprağı için canını gözünü kırpmadan verecek bir millet olduğunu bilmeyen Halil Konakçı ve onun gibi bu millete düşmanlık yapanlar her devirde böyle mücadelelere girdiler ve onlara en büyük cevabı Türk milleti verdi. İşte bunun en iyi örneklerinden birisi ise kahraman ve Gazi şehrimiz Gaziantep ve Türk milletinin kahramanlarından Şahin Bey.

BİR KARIŞ TOPRAK İÇİN CANLARINI VERDİLER

Sadece bir karış toprak değildi onlar için namustu, onurdu her şeydi ve bu uğurda canlarından oldular. Fransızlar Gaziantep topraklarına girdiklerinde 9 Şubat 1921 tarihiydi girdikleri anda şehri yok etmeye ve Türkleri şehit etmeye başladılar. Hani keşke Hatay’ı onlar yönetseydi dediği Fransızlar çoluk çocuk demeden Müslüman Türkleri şehit etmeye başladı. İlk önce İngilizler girmişti sonra Fransızlar Anadolu’da tam bir vahşet yaşanıyordu. Türkler ayağı kalkmalı ve mücadele etmeliydi silah yoktu ayakta çarık yoktu ama yürek vardı. Bugün konuşanlar bilmez bu ezanlar özgürce okunuyorsa bu topraklarda bir karış toprak için mücadele verenler sayesinde okunuyor. "Düşman arabaları cesedimi çiğnemeden Antep'e giremez" diyenler sayesinde halen dinimizi yaşayabiliyoruz.

UNUTULMAZ BİR KAHRAMAN ŞAHİN BEY

Şahin Bey Kilis-Antep yolunun savunmasını üstlenerek Antep'in savunmasına katkı sağlamak için milis güçlerini organize ederek Antep Savunması kapsamında 1920 yılı başlarından itibaren Fransız güçlerine karşı mücadeleye başladı. Şubat ve Mart ayı başlarında Fransızların Antep üzerine sevkiyatlarını durdurmuş ve bu güçleri geri çekilmeye zorlamayı başardı.

Şahin Bey birkaç hafta sonra şehit olacak, Refik Ülkümen ise Büyük Taarruz'dan sonra İstiklâl Madalyası ve Teğmen rütbesi aldı.

Sivil hayata döndükten sonra 1937 yılında Atatürk'ün emriyle adamlarıyla Amanoslar'a çıkıp Fransızların Hatay'dan çekilmesi için uğraştı. Sonrasında ise İskenderun'un ilk Türk Belediye Reisi olacaktır.

24 Mart'ta kalabalık bir Fransız gücü Urfa'ya harekata geçmiş, ancak milis güçleri tarafından konvoyun ilerleyişi durdurulabilmiştir. Ancak Fransızların takviye birlikler ve ağır ateş gücü sonucu Şahin Bey ve diğer Türk birlikleri geri çekilmek zorunda kaldı. 28 Mart'ta kendi komutasındaki birliklerce tutulan Elmalı köprüsünde meydana gelen çarpışmada şehit oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.