Gaziantep'te sağlık çalışanları ve hekimler 2 gün iş bırakacak

Gaziantep'te sağlık çalışanları ve hekimler 2 gün iş bırakacak
Gaziantep’te sağlık çalışanları ve hekimler 1-2 Ağustos tarihleri arasında iş bırakacak…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Dayanışma Platformu (SABİM), 1-2 Ağustos'ta Türkiye genelinde şiddetin önlenmesi, mali ve özlük haklarının verilmesi, liyakatlı yönetim, çalışma koşullarının düzeltilmesi talepleri ile iş bırakacak. Gaziantep’te de uygulanacak olan eylem öncesi, MHRS üzerinden alınan hastane randevuları da iptal edilmeye başlandı. Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi, kamu hastanelerinde randevu bulmakta güçlük çeken vatandaşların sorunlarının artmasına neden oldu.

7.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi 21 sendika ve Federasyonun birleşimiyle kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Dayanışma Platformu (SABİM), 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakma eylemi kararı aldı. Karar kapsamında 1 Ağustos Salı ve 2 Ağustos Çarşamba günü hekimler ve sağlık personeli iş bırakacak.

RANDEVULAR İPTAL EDİLDİ

Gaziantep’te de uygulanacak eylem öncesi, MHRS üzerinden alınan hastane randevuları iptal edilmeye başlandı. Daha önce MHRS üzerinden randevu alan vatandaşlara sistem üzerinden yapılan uyarıda, ‘’Randevu aldığını hekim/bölüme ait çalışma planında zorunlu bir değişiklik gerçekleşmiştir. Aşağıdaki randevunuzu iptal etmeniz gerekmektedir’’ denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.