Gaziantep'te Sıcak Hava Dalgası ve Klima Krizi... Klima Buluyorsun, Bağlayacak Eleman Bulamıyorsun

Gaziantep'te Sıcak Hava Dalgası ve Klima Krizi... Klima Buluyorsun, Bağlayacak Eleman Bulamıyorsun
Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası, Gaziantep'te bunaltıcı günlerin yaşanmasına neden oluyor ve Gaziantep'te hava sıcaklıklarının rekor düzeylere ulaşmasıyla klima ihtiyacı da doruk noktaya çıktı. Ancak yüksek klima fiyatları ve uzun bekleme süreleri, vatandaşların klima alma süreçlerini zorlaştırıyor.

Sıcak hava dalgasının etkisiyle birlikte, online alışveriş sitelerindeki klima satışları önemli bir artış gösterdi. Trendyol'un verilerine göre, Temmuz ayında klima satışları bir önceki aya göre yüzde 100, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 125 oranında arttı. Gaziantep'te klima talebi oldukça yüksek.

KLİMA TAKACAK ELEMAN BULUNAMIYOR

Ancak Gaziantep'te klima almayı başaran vatandaşlar bile yeni bir sorunla karşı karşıya. Klima takacak eleman bulmakta zorlanan klima servisleri, yoğun talebi karşılamakta güçlük çekiyor. Gaziantep'te klima servisçisi, sadece sadece Karataşta günde 105 haneye klima taktıklarını belirtiyor ve klima alanlara randevu verebilmek için günlerce beklemek zorunda kaldıklarını dile getiriyor. Ayrıca, işçi sayısının azalması ve artan sıcaklıkların etkisi nedeniyle, klima takacak işçi bulmanın da zor olduğu ifade ediliyor.

KLİMASIZ VATANDAŞLAR MAĞDUR

Gaziantep'te Uzmanlar, halkı olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaya ve özellikle bugün tarihin en sıcak günü olarak beklendiği gün içerisinde mümkün olduğunca dışarıya çıkmamaya çağırıyor. Bu süreçte, ekonomik zorluklar nedeniyle klima alamayan vatandaşlara serinlemek için alternatif çözümler aramaları öneriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.