GAZİANTEP SURİYE Mİ OLSUN? İYİ PARTİ'YE GAZİANTEP ŞOKU! GAZİANTEP İL BAŞKANI AKŞENER'LE RESMİNİ PAYLAŞTI! CAN TUĞSUZ ANINDA YANIT VERDİ.... İşte O Haber

GAZİANTEP SURİYE Mİ OLSUN? İYİ PARTİ'YE GAZİANTEP ŞOKU! GAZİANTEP İL BAŞKANI AKŞENER'LE RESMİNİ PAYLAŞTI! CAN TUĞSUZ ANINDA YANIT VERDİ.... İşte O Haber
Gaziantep İYİ Parti il Başkanı Mehmet BAŞARAN, ne yapmaya çalışıyor? Gaziantep'te Suriyeli nüfusunun artmasını destekleyen şekilde sosyal medya hesabı'ndan paylaşım yapan ve 'Türkler zaten sıvacılık gibi mesleklerde yapamaz,. Suriyeliler, bu işlerde düşük ücretle çalışarak, Türkiye ekonomisinde vergi dilimine dahil olmuyor. diyerek paylaştı... O ZAMAN GAZİANTEP SURİYE'Mİ OLSUN?

HEM MİLLİYETÇİ; HEM DE SURİYELİ

Gaziantep İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, en son yaptığı paylaşımla Türk insanı'na adeta hakaret etti... Gaziantep'te yıllardır yaşayan çeşitli ırklardan birlikte, beraberlik içinde yaşayan  vatandaşlar, Suriyeli'lerin artık vatanlarına gönderilmesi konusu'nda  hemfikirler! 

GAZİANTEP'TE İYİ PARTİ   'MİLLET İTTİFAKI'NA İHANET Mİ ETTİ?

Gaziantep İYİ  İl Başkanlığı güya,  İyi Parti Genel  Başkanı Meral Akşener'in aldığı kararla 6'lı masada Millet İttifakı'nı desteklemişti. Ve İyi Parti Genel Başkanı Akşener ,  Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özellikle Gaziantep'te yaptığı basın toplantısı'nda 'SEÇİMİ KAZANIRSAK SURİYE'DE, O DÖNEMKİ İÇ SAVAŞ KOŞULLARDAN DOLAYI; ÜLKEMİZE SIĞINAN  İNSANLARI... GEREKLİ KOŞULLARI OLUŞTURUP ÜLKELERİ OLAN SURİYE'YE GÖNDERİCEZ' söylemine gerek miting alanlarında , gerekse basın toplantıları veya sokata vatandaşlarla sohbet ederken tekrarladı

GAZİANTEP İL BAŞKANI BAŞARAN 'NE DEMEK İSTİYOR!'

İYİ Parti  Gaziantep İl Başkanı Başaran 'Gaziantep’te yaşayan Suriyeliler, inşaat sektöründe önemli bir işgücü kaynağını oluşturuyor. Özellikle sıvacılık, boyacılık ve mozaikçilik gibi işlerde Suriyeliler önemli bir rol oynuyor. Suriyeliler, bu işlerde düşük ücretle çalışarak, Türkiye ekonomisinde vergi dilimine dahil oluyor.'

İŞTE O HABER

Katıldığı bir programda Gaziantep’ten Suriyelileri gönderirseniz sıvacı bulamazsınız cümlesi kırpılarak konuşmasından alınan ve haber yapılan Gaziantep İyi Parti il başkanı Mehmet Başaran gündem oldu.

İYİ Pari Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran: Suriyelilerin yerine Türkiye Cumhuriyeti esas vatandaşlarının para kazanması gerekiyor ama insanlarımız parasal olarak buhranda ve iş yapacak çalışacak enerjileri kalmadı, verilen paralar yetersiz kaldı, alım güçleri çok düştü, o yüzden sıvacı gibi ara meslekler yok olmak üzere öncelikle bu şekildeki Suriyelilerin yapmış olduğu meslek gruplarının vatandaşlarımız lehine iyileştirilmesi gerekiyor dedi. Suriyelilerin oldukça düşük ücretlerle çalıştığını sigortasız çalıştığını belirten Mehmet Başaran çarpık sanayileşmenin herkese zarar verdiğini ve şu an dolan Suriyeli çalışan meslek grup yerlerinin düşük ücretlerden dolayı bir anda vatandaşımızın dolduramayacağını ve bu işleri meslek haline getirmeyi bırakmış usta merkezlerinin yeniden açılması gerektiğini söyledi.

Gaziantep’te kaçak yaşayan Suriyeliler, Yerelde önemli bir işgücü kaynağını oluşturuyor. Özellikle inşaat sektöründe, Suriyeliler önemli bir rol oynuyor. Gaziantep’te yaşayan Suriyeli sayısı yaklaşık 500 bin kişi. Bu sayının yaklaşık 100 bini inşaat sektöründe çalışıyor.


Gaziantep’te yaşayan Suriyeliler, inşaat sektöründe önemli bir işgücü kaynağını oluşturuyor. Özellikle sıvacılık, boyacılık ve mozaikçilik gibi işlerde Suriyeliler önemli bir rol oynuyor. Suriyeliler, bu işlerde düşük ücretle çalışarak, Türkiye ekonomisinde vergi dilimine dahil olmuyor.


İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, Suriyelilerin gönderilmesi durumunda ilk zamanlarda Gaziantep’te sıvacı bulunamayacağını söyledi. Başaran, “Suriyeliler, Gaziantep’te sektördeki işgücünün belki de tamamın yakınını oluşturuyor. Özellikle sıvacılık, boyacılık ve mozaikçilik gibi işlerde Suriyeliler önemli bir rol oynuyor. Suriyeliler, bu işlerde düşük ücretle çalışarak, Türkiye ekonomisinde bu alandaki mesleklerin maddi değerini düşürüyor bundan dolayı vatandaşlar tercih etmek zorunda bırakılıyor. Suriyelilerin gönderilmesi durumunda Gaziantep’te sıvacı bulunamayacak. Bu durum, Gaziantep’te aranan inşaat çalışanı gücünde öncelikli olumsuz etki yaratacak” dedi.


Başaran, Suriyelilerin direkt gönderilmesi yerine, Türkiye’den aşamalı bir şekilde gönderilip, kalması istenen işe yarar Suriyelilerin topluma kazanılmasının sağlanmasını istedi. Başaran, öncelikli olarak Suriyeli yada diğer kaçak geçişlerin durdurulması , Türkiye’de kaçak olan yaşayan tüm kaçak suçluların geri iadesi, işgücü oluşturacak Suriyelerinin Türkiye’de dil, kaliteli işçilik, Türkiye kanunları ve kurallarının öğretilmesi gerektiğini söyleyerek, Türkiye cumhuriyeti vatandaşının vergisinin arttırılması yerine sırtımıza yük olan kaçakların vergiye tabi tutulmalarını devlete kazandırılması gerektiğini hatırlattı. Türkiye’de vatandaşlarımızın da alım güçlerinin arttırılmasına yönelik projelerin hayata geçirilmesini savunan İyi Parti Gaziantep il başkanı Mehmet Başaran İngiltere’den örnek vererek Brexit’ten çıkan İngiltere’de Brexitten çıkışın ertesi günündeki iş gücü sıkıntılarına bakın oradaki yaşanan sıkıntıları yaşamayalım dedi.


Mehmet Başaran için yapılan çarpıtılmış haberlerin genel olarak Başaran’ın bir konuşmasında Zafer Partisine istinaden tek vaatleri Suriyeli göndermek onun haricinde bilim, eğitim , sağlık, finansal vaatleri yok dediği için Zafer Partililer tarafından hedef gösterilmek istendiği düşünülüyor.

İŞ İNSANI CEVAPLIYOR

İş İnsanı eski İYİ Partili Can Tuğsuz, İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran’ın Gaziantep'te Suriyelileri gönderirseniz sıvacı bulamazsınız sözlerine tepki gösterdi.

Can Tuğsuz Mehmet Başaran’ı sosyal medyada etiketleyerek “Değerli başkanım @MehmetBasaran27 biz Suriyelileri selametle ülkelerine gönderelim, sıvacı okulu da boyacı okuluda ben açacağım memlekete sıvacı yetiştireceğim” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.